Modelleren met 3DS max

africanfreak
Jaguar
Joined: July 30th, 2008, 11:53 am

February 18th, 2010, 3:58 pm #1

Hier is ie:


Dit heb je nodig:
3DS max (Dit kost geld. Je kunt wel 30 dagen gratis uitproberen.)
3DS max nif-plugin (Gratis)
Nifskope (Gratis)

Modeleren is lastig om te leren, maar als je het eenmaal kan is het zeer makkelijk. In deze tutorial word gebruik gemaakt van 3DS max, dus kom niet met vragen over blender.
Kopieer de .NIF van het dier dat je wilt modeleren naar je bureaublad. Start dan 3DS max.Als het goed is ziet het er nu zo uit.
Ga dan naar (Linksbovenin) File-ImportJe moet onderin Netimmerse/gamebryo selecteren. Selecteer dan je .NIF, en klik op Import.Dan krijg je dit schermpje. Zorg dat het er net zo uit ziet als bij mij.
Klik nogmaals op import.Dan heb je je dier in 3DS max. Zoals je ziet zijn er 4 schermpjes. Één zijaanzicht, Een van voren, Een van boven en een totaal.
Klik op je dier, en er verschijnt rechts bovenin dit schermpje:Klik met de rechtmuisknop op ‘’Skin’’ en daarna op ‘’Delete’’
Als je dat gedaan hebt, klik je met de linkermuisknop op ‘’Editable mesh’’. Dan word je dier als het goed is, blauwachtig.Bovenin het scherm, zie je een knop met pijlen. Selecteer die. Daarna klik je op een van de aanzichten (Ik vind persoonlijk het zijaanzicht het fijnste) En selecteer je met de linkermuisknop zo veel vertices (Puntjes) Als je wilt. Je kunt ze nu bewegen door op de rode, blauwe of groene pijl te klikken.Zodra je genoeg hebt gemodeleerd, Ga je naar File-Export. Het maakt niet uit hoe je je file noemt, noem het A of zoiets. Zorg er wel voor dat je als een Netimmerse/gamebryo file exporteerd, en je het op je bureaublad zet.Als je op ‘’Opslaan’’ hebt geklikt, krijg je dit schermpje. Zorg dat het percies hetzelfde is als bij mij.Maar, je bent nog niet klaar. Open de Orginele .NIF (Bij mij Jaguar_Adult_F.NIF) En je gemodeleerde versie (Bij mij AC) met Nifskope. Ga eerst naar je gemodeleerde versie, en klik op het model in nifskope. NiTriShape word geselecteerd in de Blocklist. Zoek daarna verder naar ‘’NiTriShapeData’’. Klik er met de rechtermuisknop op, En ga naar Block-copy.Nu ga je naar je Orginele .NIF, en zoek je ook NiTriShapeData in de blocklist. Ga nu naar Block-Paste over.Als het goed is heb je nu in je orginele model, de vorm van je gemodeleerde versie. Sla het op, en je bent klaar met modeleren!
----------------------------------------------------------------------------------
Vragen of opmerkingen over dit artikel kun je terecht in het subforum 'Vragen over artikelen'
Bekijk mijn nieuwe creaties! (klik op banner)
[url=http://z4.invisionfree.com/zootycoonwereld/index.php?showtopic=137&st=40&#last][img]http://i282.photobucket.com/albums/kk280/Qwikkie/Avatars%20etc/Zeeotter-1.jpg[/img][/url]
Like
Share