Rapport från våran tripp till Dresden och Glashutte del 1.

Joined: January 1st, 1970, 12:00 am

July 18th, 2010, 9:17 am #1

Vi var ju som sagt på besök hos Glashutte och deras fabrik samt museum på semestern.

Besökte även Phaetonfabriken i Dresden och det kommer reportage om det med lite senare.

Det första vi såg i Dresden när vi anlände till hotellet var den här gynnaren som stod på taket och gav oss fingret och visade sin ***!Nå ja,tack för välkomnandet!

Vi tog en promenad i Dresden för att kolla in stället.Snygga målningar:-)

Tror att bilen är lite skitig,kanske skulle lämna in den på tvätt?Mycket folk på uteserveringarna,det var ju Fotbollskväll som inte gick så bra för Tyskarna.Trevligt ur.Det finns en hel del gamla statyer och byggnader i Dresden.Ett gäng glada turister.Men vad är det här

En Phaeton,nice.

På torget låg Wempe och då var Hanna snabbt uppe med kameran och knäppte ett par bilder medans jag kollade runt efter vakten som säger att det är förbjudet att fota här,hehe!Ok,nog om detta,hem och sova en stund för nästa dag bär det av till Glashutte.

Väl framme och en aning tidiga så det blev en sväng i byn här med.Turistvarning men va faanGranne med Glashutte Original ligger A.Lange&Söhne.Cafe Uhrwerk,cool namn!

Det visade sig att vi skulle börja med museumet så vi gör väl det här med.

Den här maffiga pjäsen stod i entren på museumet.Ett knippe bilder på lite olika trevliga saker.En dator!!
Måste kolla om det hänt något på forat!Mer fina grejer.Fickur med en mindre trevlig herres signum i locket.A.HDen här montern är nog en våt dröm för dom som samlar på vintage Glashutte!

Cool display som visar funktionerna i Panoretrograph modellen.Glashutte Original tillverkar inte sina boetter själv utan det gör ett företag som heter SUG.
Några smakprov fanns i en monter.

Pocket Watch No. 1 med quarter hour repetition,fin pjäs.Museumet har även egna urmakare som renoverar gamla klockor.Ok,det var allt för i kväll kära vänner.

Nästa gång blir det reportage från klockvisning och fabrik.

Trevlig kväll.


Tony Axelzon
www.timetotalk.se
www.watchlinks.net
Last edited by geraldgenta on June 4th, 2017, 7:34 am, edited 1 time in total.
Quote
Like
Share

Joined: January 1st, 1970, 12:00 am

July 19th, 2010, 4:42 pm #2

Då var det dags för del 2 från våran tripp till Dresden och Glashutte.
Del 1 finns här:
http://www.network54.com/Forum/594638/m ... hutte+del1.

Efter museumvisningen och lunch så var det dags för lite visning och klämmning på kollektionen.Det var ett gäng från den Italienska tidningen Orologi där samtidigt.Snacka om långbord!Senator Diary i stål Ref:100-13-02-02-04
Den här passar mej perfekt sa Hanna och undrade hur mycket jag skulle få för min bil om jag sålde den?PanoMaticLunar XL Roseguld Ref 90-02-34-11-05

PanoMaticLunar XL Stål Ref 90-02-36-12-05PanoInverse XL Ref 66-04-04-02-05 i stål.Tror jag väljer den högra!En salig blandning godis,hoppas Lottoraden går in på Lördag!PanoMaticCounter XL Ref 96-01-02-02-04Även känd som PanoMaticTZBannerMeter efter Jocke och hans avstängning från TZ.En riktig höjdare med handmålad urtavla i porslin.
Senator Meissen Tourbillon i Roseguld Ref 94-11-01-01-04Senator Rattrapante Roseguld Ref 99-01-01-01-04Ok dags för lite fönster fotografering i fabriken.Nu ska vi testa om du kan skruva klockor sa Herr Hammer som var tourguide till mej.
Ehh vadå?
Han tog med oss till en avdelning där dom tillverkade balanser till klockorna och ett moment är att skruva dit balansskruvarna på balansen.
Ok,ingen återvändo här inte!Lite nervöst var det när det stog en man som har jobbar med det här hela livet bakom ryggen på mej.Men det gick bra det med,tappade några skruvar men men.

Det är ju inte världens största delar direkt!Ett gäng glada urmakare.

Speciellt glad var den här liraren,han drog fram sin Senator Diary så fort jag visade kameran,hehe!

Det fanns en del trevliga montrar inne på fabriken med.Mycket fint att kolla på,tyvärr inga bilder från dom eftersom dom stängde när vi var klara med fabriksvisningen.Fin modell på Museumet.Vi fick lite trevlig läsning ochså innan vi gick nöjda därifrån.Tack till Rene,Hammer och resten av Glashutte Original!

Nästa rapport blir lite OT,det är från VW Phaeton fabriken i Dresden.

Tony Axelzon
www.timetotalk.se
www.watchlinks.net
Quote
Like
Share