Information: Uusi Teejiifoorumi osoitteessa: http://teejii.foorumi.eu
Reni
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Reni
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: March 21st, 2006, 5:48 pm

January 18th, 2015, 6:13 pm #191

Kävin tänään katsomassa Nälkäpeli-sarjan kolmannen osan, Matkijanärhi, osa 1. Oli kyllä tosi vaikuttava isolla valkokankaalla nähtynä tämä! Olen alkuperäisen kirjasarjan lukenut, joten tiesin kaikki tapahtumat ja sitä rataa, mutta ei tässä kyllä voi kuin aplodeerata hiljaisena. Siis vau. Selvästi ovat panostaneet, ja vaikka pelkäsinkin vähän mitä tästäkin taas tulee, kun viimeinen kirja on pitänyt pätkäistä kahtia, niin oli kyllä ihan hyvä ratkaisu.
Vanhemmat valittelivat kumpikin elokuvaa tylsäksi, kun mitään ei oikein tapahtunut (jaa miten niin ei?!), mutta itse kyllä tykkäsin hirmuisesti! Koko propaganda-meininki sun muu tuli niin paljon voimakkaammin esille elokuvan muodossa, ja esimerkiksi Katnissin laulu tuhoutuneen kotivyöhykkeensä laitamilla ja sen jälkeen näytetty kohtaus kapinallisten liikkeestä näiden hoilatessa kyseistä kappaletta... Vau, kylmät väreet kulkivat pitkin selkäpiitä. Vaikka kuinka kirjoja lukiessa kuvittelisinkin kohtauksia, eivät ne kosketa samalla tavalla.

Tosi iloinen olen kyllä, että onnistuin ruinaamaan itseni teatteriin asti tuota katsomaan! Kirjasarjana Nälkäpeli on yksi suosikkejani, eivätkä leffatkaan hullumpia ole. Sanoisin, että tämä tänään näkemäni on varmaan se paras tähän asti. Jokaisessa kirjassa tapahtuu niin hirveästi kaikkea, että yhdeksi parituntiseksi elokuvaksi tiivistettynä kaksi ensimmäistä olivat ehkä vähän turhan "nopeita". Kaikkea vain tapahtuu, eikä ole hirveästi aikaa tunnelmoida ja kuunnella hahmojen ajatuksia. Kirjat on kirjoitettu Katnissin näkökulmasta, joten hänen ajatuksiaan ja fiiliksiään tuodaan koko ajan esille, mitä elokuvissa ei pystytä tekemään. Ehkä osittain tämän takia elokuvien on vaikea päästä samalle tasolle tunteiden kuvauksessa. Paljon on jouduttu myös skippaamaan, jotta elokuva pysyy oikeassa pituudessa.
Osittain varmasti tämän takia Matkijanärhi onnistuu edeltäjiään paremmin, sillä sille on annettu aikaa yhteensä neljä tuntia (kai?) kertoa tarinansa. Lisäksi koko ajan tapahtuu, kun trilogian viimeisestä osasta on kyse, joten omasta mielestäni tämä alkusoitto ei tuntunut lainkaan puuduttavalta taikka tylsältä. Viimeisessä elokuvassa toki pudotetaan ne isoimmat pommit (you see what I did there? ;D), joten odotan malttamattomana sen näkemistä! Vähän jo pelottaa, koska nyyhkytin jo kirjankin parissa, joten elokuvan muodossa finaalista tulee varmaan yhtä kärsimystä. Mutta aaah, on se vaan hyvä!
Quote
Like
Share

Azurill
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: November 27th, 2004, 3:17 pm

December 5th, 2015, 2:07 pm #192

Katsoin eilen vähän matkaa elokuvaa Kekkonen tulee! Alkukin oli jo niin itkettävän huono ja tylsä, että vartin katselun jälkeen oli pakko vaihtaa kanavaa. Joku Sylvi-niminen tyttö (josta tuli Renada mieleen T_T) vain haukkui ja kirosi kotikyläänsä ja kaikki hokivat että Kekkonen tulee piipahtamaan kylässä, ho-hoijaaaaaa. Tarinankerrontakin oli niin huonosti toteutettu että uorgh. Yleensä en muutenkaan tykkää suomalaisista elokuvista kun ovat aina niin hidastempoisia ja tapahtumaköyhiä.
Quote
Like
Share

Avri
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: October 29th, 2006, 2:40 pm

December 7th, 2015, 6:44 pm #193

Näin viimeksi Hoopa and the Clash of Ages -elokuvan ja sehän vasta olikin mestariteos, jota suosittelen kaikille kiitos 5/5 juonen, syvällisten hahmojen ja heidän motiiviensa luoman jännitteen ja tietysti itse Hoopa oli varsin miellyttävä pokémon eikä hänen ääninäyttelynsä ollut laisinkaan ärsyttävää. Oli myös todella upeaa nähdä kaikki randomit legendaariset tyyliin kaikista eri generaatioista yhdessä samassa taistelussa.

Olitteko yllättyneitä.
->UUSIN POSTAUS 7.8.! : Alolan parhaat: Startterit
Quote
Like
Share

Evilman
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: April 28th, 2008, 3:29 pm

December 8th, 2015, 9:03 pm #194

Evilman wrote:Fight Club. Tuo about kaikkien suosittelema klassikko, jota ei ole tullut katsottua ennen kuin vasta hiljattain. Oli kyllä aivan mahtava elokuva, jossa kaikki tuntui natsaavan kohdalleen. Hassua että tuossa nousi väkivallasta suuri kohu aikoinaan, vaikka se ei todellakaan ole SE juttu tässä. Pääosakaksikko tekee loistavaa työtä, tykkään. Jos tätä ei ole nähnyt, niin kannattaa katsoa. Netflixistä löytyy. :D
Jaahas, Fight Club viimeisin leffa, jonka tänne olen postannut. Samaan teemaan sopii nyt ajankohtaisempi elokuva nimittäin Gone Girl samalta ohjaajalta eli David Fincheriltä.

Gone Girl oli upea leffa. Karu kuvaus rikkinäisestä parisuhteesta ja median/ulkopuolisten vaikutuksesta. Herättää mielenkiintoisia eettisiä kysymyksiä ja on monin paikoin yllättävä. Jos tykkää tällaisista leffoista tykkää ja Fight Club on joskus sytyttänyt, niin suosittelen.
"Darker than a moonless night, hotter and bitter than hell itself... that is coffee."
Quote
Like
Share

Kurye
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Kurye
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: December 28th, 2008, 4:49 pm

September 12th, 2016, 7:16 pm #195

Kävin katsommassa Doria etsimässä. Pari vuotta sitten manailin täällä että miten jako-osa tuolle Nemoa etsimässä-elokuvalle tuntuu niin tarpeettomalta ja kun kyseessä on yksi lemppareistani niin pelkäsin että jatkis vain raiskaisi sen, kun en millään pystynyt kuvittelemaan leffan tarinan enää jatkuvan toimivasti.

Mutta nyt voin myöntää huoleni olleen täysin turhaa. Tämä jatkis oli nimittäin varsin hyvä, melkein ihan yhtä hyvä kuin ykkönenkin. Ensimmäisen osan tavoin oli hyvin koskettava ja hauskat kohtaukset oikeasti naurattivat, vaikka ei ehkä ollut kuitenkaan ihan yhtä sydäntäraastava, mutta sen verran niukasti kuitenkin että se ei pahemmin haittaa.

Innolla odotan millainen Toy Story 4 mahtaa olla, kun sehän ei enää jatka kolmosen jälkeistä tarinaa vaan on ihan oma juttunsa (mikä on tietenkin hyvä sillä kolmonenhan loppui niin ettei sen tarina voi millään enää jatkua).
Did I eat my drink?
Quote
Like
Share