Information: Uusi Teejiifoorumi osoitteessa: http://teejii.foorumi.eu

James Bond

Cabal
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Cabal
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: November 27th, 2006, 8:15 am

December 28th, 2008, 11:12 pm #1

Niin.. Aikamme tunnettuin salainen agentti Mr. 007. Mitäpä olette mieltä kyseisestä hahmosta ? Pidättekö elokuvista vai oletteko enemmän Ian Flemingin kirjojen kannalla ? Ketä on suosikki Bond näyttelijänne ?

Itse olen nähnyt melkein kaikki Bond elokuvat ja niistä suurinosa on kyllä ihan loistavaa tavaraa. Vain nämä kaksi uusinta ovat jääneet näkemättä, mutta eiköhän nekin tule vielä joskus katsottua. Ainut Bond elokuva, josta en ole ollenkaan pitänyt tähän mennessä on ''Hänen Majesteettinsa Salaisessa Palveluksessa.'' jonka katsoin joskus aikoinaan isäni kanssa. Meistä kumpikaan ei pitäny kyseisestä elokuvasta pätkän vertaa. Se on surkein Bond tekele mitä tiedän, eikä siinä mun mielestä toimi MIKÄÄN. Bond tunnari soi vain kerran elokuvan aikana. Näyttelijä on surkea.. Tosin kaverin ainoaksi jäänyt Bond elokuva muutenkin.

Paras Bond elokuva mitä oon silti nähny on kyl ollut ylivoimaisesti 007 Vaaran Vyöhykkeellä vuodelta 1987. Se on ihan erinomainen leffa ja sisältää myös mielestäni parhaan Bond tunnari remixin ja ajokohtauksen.
Timothy Dalton myös hoitaa Bondin osan näyttelemisen ihan mahtavasti ja tästä syystä onkin suosikki Bond näyttelijäni. Vaikka hän ei olekaan ollut kuin kahdessa Bond elokuvassa näyttelijänä, ne molemmat ovat ihan kultaa.

Muita hyviä Bond näyttelijöitä ovatkin sitten Roger Moore ja Sean Connery.
Molemmat miehet ovat tähdittäneet upeita Bond elokuvia kuten Rakastettuni ja Elät Vain Kahdesti. Itseasiassa olen käynyt paikalla, jossa kuvattiin ''Erittäin Salainen'' elokuvan ensimmäinen ajokohtaus siitä elokuvan alusta. :D Olin tuolloin ensimmäistä kertaa ulkomaan matkalla ja se oli juuri Corfun saarella Kreikassa, jossa kyseinen elokuva osittain kuvattiin. Tuolloin opas oikein erityisesti mainitsikin tästä kuinka aikoinaan tässä kuvattiin se ajokohtaus..

Lopullisena arviona silti voin ainakin sanoa omasta puolesta, että hyviä elokuvia ovat ja ne ovat mukavaa ajanvietettä ja oikein hyvin onnistuneita elokuvia (Sitä yhtä lukuunottamatta..)
Quote
Like
Share

Azurill
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: November 27th, 2004, 3:17 pm

February 19th, 2009, 5:05 pm #2

Hääh? Onko Bondista olemassa kirjojakin? Ei kun hei, onhan Teejii niitä joskus lukenutkin... No joo, enimmäkseen niitä elokuvia on siis tullut katseltua, joskus kakarana tosin, etten muista niistä juuri yhtikäs mitään, eli en tiedä missä leffassa mikäkin kohtaus on tapahtunut. Mieleen tulee nyt ainostaan jokin tehdaspiippukohtaus, missä Bond taisi roikkua helikopterin jalassa, ja gangsterit yrittivät tiputtaa "Jaakon" piippuun... vai menikö se sittenkin niin, että joku gangsta tipahti sinne? Vai tapahtuiko tuo sittenkin jossain ihan muussa leffassa? Ääh. Se ainakin on varmaa, että joskus Bond taisteli Rautahampaan kanssa hai-altaan yläpuolella, koska pätkä kohtauksesta löytyi ainakin joskus joltain vanhalta videokasetilta. Rautahammasko sinne lopulta päätyi haikalojen sapuskaksi? Muistaisin, että jotain karmeaa siinä lopussa tapahtui.

Suosikkinäyttelijä? Olisiko joko Roger Moore tai Sean Connery. Johtuneeko siitä, että olen kuitenkin tainnut nähdä heidän tähdittämiään elokuvia kaikkein eniten. Heissä vain on eniten sitä näköä, mitä Bondin hahmossa vaaditaan. Vähiten taidan pitää Daniel Craigista, vaikken olekaan katsonut 007 Quantum of Solacea, mutta nähnyt tarpeeksi mainoksia siitä. Hänen näyttelijäsuorituksestaan en siis tiedä pahemmin sanoa, mutta ulkonäkönsä puolesta ei mielestäni sovellu kovin hyvin Bondin rooliin. Liian vaalea, poikkeaa liikaa aiemmista Bondeista, sellainen tietynlainen tummuus kun on aina ollut Jamesin tunnusmerkki.

Täytyy silti sanoa, etten ole koskaan pahemmin tykännyt itse Bond-hahmosta elokuvista riippumatta, koska tämän ylimielisyys ärsyttää hiukan. Pääsee mukamas melkein joka tilanteesta kuin koira veräjästä, liioitellun ylivoimainen. Luoteja sataa joka suunnasta, ja tämä vain kiemurtelee kuin mikäkin keitetty spagetti niiden seassa, ei pienintäkään naarmua tule :D. Eihän päähenkilölle tietenkään mitenkään voi käydä, mutta ei tuommoinen voi olla mahdollista...

Paras tunnari on kai "Diamonds are forever". Jäänyt vain kaikkein parhaiten niistä mieleen :)


Edit: Wikipedia kertoo, että kaikki olisi alun perin alkanutkin kirjoista. Joo-o, taitaa olla parempi kun en sano enää mitään...
Quote
Like
Share

Dukitte
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Dukitte
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: February 20th, 2007, 10:12 am

November 5th, 2011, 9:25 pm #3

Itse en kuulu Bondin fanittajien suureen kaartiin vaan olen enemmän Indiana Jonesin kannattaja. En ole koskaan nähnyt yhtäkään Bond-elokuvaa eikä kyllä kiinnostaisikaan, sen verran olen kuullut millaista menoa näissä on. Ja jos minulta kysytään niin suurin osa niistä Bond-tytöistäkin on joko rumia, ärsyttäviä tai rumia ja ärsyttäviä. En myöskään ole kiinnostunut elokuvista siksi kun Bondin näyttelijöitä on niin monia! Onko mitään sen raivostuttavampaa kuin, että samaa hahmoa esittää eri näyttelijät? Bond-elokuvat olisi pitänyt vain jättää siihen missä ensimmäinen näyttelijä esiintyi.
Quote
Like
Share

Zervy
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Zervy
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: February 15th, 2006, 12:54 pm

November 11th, 2012, 9:07 am #4

Itseäni ei voisi mitkään Bond-jutut vähempää kiinnostaa - ei elokuvat, kirjat eikä mitkään muutkaan. Olen katsonut vähän aikaa vain yhtä Bond-leffaa, mutta en muista mikä se oli... Joko Huominen ei koskaan kuole tai Kuolema saa odottaa, ja sekin oli joskus jollain sukulaisella, kun iltasella telkkari oli elokuvan aikaan auki ja sitä joutui vähän pakostakin näkemään. Ainoa muistikuva niistä paristakymmenestä minuutista on vain se, kun Bondille esiteltiin joku näkymättömäksi muuttuva auto ja siina se. Komppaan Dukittea myös noista näyttelijöistä, sillä sama hahmo eri näyttelijöillä on todella ärsyttävää. Paras näyttelijä, tai siis sellainen bondmaisin näyttelijä, taitaa olla Pierce Brendan Brosnan, sillä nuo kaikki muut ovat hyvin kaukana niistä mielikuvistani, että miltä maailman kuuluisimman salaisen agentin tulisi oikeaoppisesti näyttää - jopa Sir Thomas Sean Connery tuntuu minusta aivan epäsopivalta, vaikka onkin se alkuperäinen. Tämä uusin näyttelijä eli Daniel Wroughton Craig on kuitenkin se kaikista kuvottavin tapaus, sillä hänessä ei ole sitten lainkaan Bondin näköä ja aina nähdessäni hänen naamansa tekee mieli alkaa polkea jalalla lattiaan.
Quote
Like
Share

Avri
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: October 29th, 2006, 2:40 pm

November 11th, 2012, 12:30 pm #5

Olen nähnyt elämäni aikana vain yhden Bond-leffan telkkarista ja en edes tiedä mikä niistä se oli :(. Aina kun olen yrittänyt selvittää, minkä niistä nyt sitten olen nähnyt (ja kuka Bond-näyttelijä on ollut se ensimmäiseni ja toistaiseksi ainoa), minulle ollaan kummasti naurettu, koska muistan vaan alun kohtauksen, jossa Bond hääräilee kovasti jonkun muijan kanssa semipimeässä huoneessa. Sitten se muija lempataankin loppuelokuvan ajaksi. Jees.

Olisi ihan sivistyksen nimissä kiinnostavaa nähdä näitä Bondeja enemmän. Ilmeisesti uudemmat Daniel Craigin tähdittämät Bondit on vienyt sarjaa aika eri suuntaan sitten niistä vanhojen vuosien hiukan huvittavasta machoilusta (tai sitten olen ymmärtänyt ihan väärin?). Ei kumminkaan inspaa lähteä missään nimessä kaikkia Bondeja katsomaan, mutta tiedä sitä sitten, mistä noista sitten aloittaa tämä Bond-elokuviin paremmin tutustuminen.
->UUSIN POSTAUS 7.8.! : Alolan parhaat: Startterit
Quote
Like
Share

Sake
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Sake
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: July 24th, 2010, 6:06 pm

November 11th, 2012, 4:35 pm #6

Mikään Bond fani en ole koskaan ollut, mutta kelpo viihdettähän nuo elokuvat ovat. Teatterissa olen nähnyt ainoastaan uusimman, eli tuon Skyfallin, jota suosittelen kyllä kaikille jotka toiminnasta ja pikku nujakoinnista nauttivat. Kolme uusinta elokuvaa ovat tosiaan hieman vakavampia kuin edeltäjänsä. Nykyleffoista on heivattu pois näkymättömät autot ja muut pöljyydet, mutta on näissäkin sellaista pientä kuivaa huumoria viljelty aina johonkin väliin.

En muista montako Bondia olen katsonut, en kuitenkaan läheskään kaikkia, enkä minkä nimisiä leffat on olleet, koska aika pitkälihän ne ovat aika samanlaisia sisällöltään.
Skyfallista nostettakoon esiin näyttelijätyö, joka on mitä mainiointa. Erityisesti Javier Bardemin hahmo on upea.

Suosikki Bondia minulla ei varsinaisesti ole. Graig on hyvä näyttelijä, ja uskottava agentti, mutta Bondin piirteitähän miehessä ei ulkoisesti ole. Silti yksi parhaista. Pidän myös Pierce Brosnanista ja Roger Mooresta.
Ehkä voisin jopa Mooren nostaa suosikikseni. Ja ainahan on George Lazenby...

Minua ei häiritse lainkaan se että pääosan näyttelijä vaihtuu. Bondeja on tehty jo ennen syntymääni niin monta, että tämä seikka on tuntunut aina ihan luonnolliselta ja normaalilta.
Bond tytöistä en juurikaan pidä, koska roolihahmot ovat tylsiä, vaikkakin Casino Royalin Vesper (jos muistin nimen oikein), oli ihan toimiva hahmo, ja vieläpä kaunis kuin mikä.

Tunnuskappaleet jäävät monesti mieleen. Usein hyräilen mielessäni Diamonds are foreveriä, tai You only live twicea (en ole varma tuonkaan nimestä).

Mietin uusimman elokuvan nähtyäni että pitäisi lukea joku Bond kirja ihan vain sivistyksen vuoksi.
D.U.C.K.
Quote
Like
Share

Avri
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: October 29th, 2006, 2:40 pm

March 19th, 2013, 8:52 pm #7

Koetin katsella tässä joku päivä jonkun telkkarista tulleen Bond-leffan, jonka nimeä en kuollaksenikaan muista, mutta kun ensimmäisen puolenminuutin aikana ruudussa näkyi mies kolmen nännin kera ja sitten joku kumma kääpiökin asteli paikalle, ajattelin ettei kyseinen pätkä ole ehkä ihan minua varten...

Ehkä joku Bondeja nähnyt voisi suositella jotain, mistä aloittaa tai mitä voin katsoa. Voi olla, että ne uudemmat voisi olla enemmän makuuni... kai :D. Kiinnostukseni on tavallaan herännyt näihin agenttipläjäyksiin... tavallaan.
->UUSIN POSTAUS 7.8.! : Alolan parhaat: Startterit
Quote
Like
Share

Sake
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Sake
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: July 24th, 2010, 6:06 pm

March 20th, 2013, 9:12 am #8

Joku uudempi voisi varmaan toimia paremmin jos noi vanhat tuntuu vähän "vierailta". Casino Royal on ihan viihdyttävä ja uusin Skyfall ehkäpä jopa paras. Etenkin Skyfallia katsoo jo pelkkien maisemien takia, erittäin hienoa kuvausta. Näitä klassisempia Bondeja olen tässä taas katsellut ja tykkään kyllä niistäkin ihan vaan niiden naurettavien agenttilaitteiden takia :D

Mutta tulipa tuossa yritettyä yhtä Bond kirjaakin lukea. Elä ja anna toisten kuolla taisi olla kyseinen kirja jollen väärin muista, mutta häpeäkseni joudun myöntämään että kyseessä oli yksi niitä harvoja kirjoja jotka olen joutunut jättämään kesken. Yleensä luen kirjat vaikka väkisin loppuun, mutta tällä kertaa taisin kahlata vain pari lukua kun alkoi homma puuduttaa. Kirjassa huvitti kyllä erittäin sovinistinen ja hiukan rasistinen teksti, ainakin näin nykypäivänä tuollaista tekstiä tuskin julkaistaisiin. En nyt sitten tiedä miksi jäi kesken, ei vain oikein napannut, enkä usko että ihan heti tulee uudestaan yritettyä kun on tässä tulossa huomattavasti mielenkiintoisempaakin romaania vielä tämän kevään aikana.
D.U.C.K.
Quote
Like
Share

kiesu
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
kiesu
Kirjoittajien aatelia
Kirjoittajien aatelia
Joined: April 16th, 2005, 3:59 pm

December 3rd, 2013, 3:39 pm #9

Hehheh, olen itse niin vanhan koulukunnan kavereita että Bondit maittavat aina.
Bondit on näitä never-ending leffasarjoja jotka eivät koskaan lopu. Periaatteessa sama tarina joka kerta, mutta uudelta aikakaudelta. Jokaisessa leffassa kyseisen aikakauden isoimmat pop-kliseet. Ei tarvitse muuta kuin katsoa bond maratoni niin tietää suunnilleen viimeisten vuosikymmenten isoimmat haloon-aiheet käsiteltynä valkokankaalla.
Viimeisin, Skyfall oli loistava esimerkki tämän aikakauden suurista puheen- tai ihailunaiheista ja pop ilmiöistä esim rampautumiset, naishahmojen käsittely, homoeroteismi, ajatuskuvitus ym ym

Sean Connery oli pitkän aikaa mun lempi Bond, mutta Daniel Craig on kyllä huissin hyvä ollut bondina ja sopii tosi hyvin uudempiin moderneihin Bondeihin joiden sävykin on iha erilainen.

Tuskin lopetan Bondeista tykkäämisen ihan hetkeen :D
Quote
Like
Share