How do you run a server?

Forum for members to help other members sort out their technical issues. for hardware software and game problems

How do you run a server?

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

12 Feb 2009, 00:18 #1

I might start a Bf1942 server but first i have know idea.. :( I heard you have to pay but im not to sure...
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

17 Feb 2009, 19:06 #2

Geez, its been like to weeks and no answer... :( please tell me how!(theres gotta be someone who knows!
:angry:
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like

E-3
Unstoppable!
E-3
Unstoppable!
Joined: 10 Sep 2005, 18:44

17 Feb 2009, 19:41 #4

for a very very long time i could not run a server my self as i was on a speedtouch modem there many modems out there who just dont work very well on the gamespy servers even if you open ports so first get your self a linksys modem after open up the ports and thats it you can run a server :lol:
Reply
Like

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

17 Feb 2009, 22:08 #5

Thank you for info E-3! :) but i have a few more questions like how much does the modem cost and how do you open your ports? :)
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like

E-3
Unstoppable!
E-3
Unstoppable!
Joined: 10 Sep 2005, 18:44

17 Feb 2009, 23:17 #6

all linksys routers modems you can find here if you want to open the ports

http://portforward.com/


my modem cost 30 euros

if you need a router its best to get a modem router cost will be 60 euros


also you need a very good pc to run the server on or anyone who join will have lag! also a good upload speed of 1024 kbps or higher
Reply
Like

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

18 Feb 2009, 01:44 #7

thank you again! :D
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

18 Feb 2009, 01:48 #8

One more question...do you start it in the dedicated server program in the folder or on a website.if on website does it cost Money or euros?
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like

E-3
Unstoppable!
E-3
Unstoppable!
Joined: 10 Sep 2005, 18:44

18 Feb 2009, 08:48 #9

i start the admins server tool from the bf folder i have to look for a link for the admins tool for you to download its a very hard tool to get :( not many sites have it for download
Reply
Like

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

18 Feb 2009, 17:45 #10

Thank you so much,that answered all my questions! :D but i am afraid i cannot get a Modem but i still have a wireless router.... :)
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

24 Feb 2009, 23:39 #11

Well I just got a Server for free! :D the name is *HeavyModders* and it runs 8 mods Transformers,TurboMOD3.3,Interstate1.8,Siege.32,Pirates,Parallelworld,Homefront(Halo mod), and western war!
it may not show up on your server lists
though. <_< but i got to it by my IP Address so im very happy :D.Now i need a way so people can join..
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

25 Feb 2009, 00:15 #12

I want people to be able to FIND my server... <_< but i dont no how,besides typing my IP in.What i mean is how like Moongamers server is just on the list of servers without doing anything...its just there! Please help! <_<
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

25 Feb 2009, 22:51 #13

Ok,my last qestion...(i know im bugging you guys... <_< ) What is a KeyHash and a Hexdecimal code?it says I need to enter one to make myself and my friend Admin.PLEASE ANSWER :(.How do I open my Port I think it has something to do with my last question...
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like

E-3
Unstoppable!
E-3
Unstoppable!
Joined: 10 Sep 2005, 18:44

26 Feb 2009, 20:12 #14

Hexdecimal is some what the same as a KeyHash if you have your friend KeyHash you can make your friend admin on your server but you need a tool for this the
BFServerManager i upload it for you as soon as i can



what ? = a KeyHash its your cd key code and some times your ip code to


why no one see your server


you cant host as your modem wont open up the ports


OR


you CAN host as some 1 can join your server by the internet
but not your self or some 1 in your home as a network server allways works 100%
only internet hosting is bugy on modems first look up your router or modem on here http://portforward.com/ open the ports as it say on there and your done if this does not work you just cant host well on your modem
Reply
Like

Apollo
Advanced
Apollo
Advanced
Joined: 11 Feb 2009, 21:02

02 Mar 2009, 12:26 #15

Ok thank you so much,I am running router setup right now :D :D (that was my last question!I may be able to run the server soon or.....Never :).Well either way I feel somethings not gonna work but still i Will try! :D
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
! *Apollo*!
Reply
Like