Zalman FPS mus test.

chopper
True experience
chopper
True experience
Joined: 7:00 PM - Feb 11, 2007

3:53 PM - Feb 06, 2011 #1

Som alla vet så har ja lite strul med högerhandens funktion. O då frågade snazze om ja ville testa Zalman fps mus o ja tänkte varför inte !

Jo dem musen har ett annat hand grepp än en vanlig mus som man oftast lägger handen på. O här handlar det mer om att ta tag i en spak, (tummen upp åt)

Har verkligen hård testat den i en vecka testat o justerat inställningar o hastigheter.

Jo den funkar bra o tanken är på rätt väg. MEN den är gjord för spelare med väldigt små händer, mina är ganska breda så greppet blir inte vad som är tanken.

Det känns som att man har en finger för mycket o ja fick handsvett som ja inte får med en vanlig mus. Lill fingret vilar på en egen liten platform så det är tre fingrar som ska användas ringfingret är väl den som har hand om greppet o förflyttningen av musen o har ett eget stöd brevid lillfingret.

Vilket lämnar långfinger till mus knapp 2 o pekfinger till mus knapp 1.. Tummen har 2st knappar som kan användas till tex kniv o en till granat, om man vill. Dessa tum knappar är enligt mig för tröga o långsamma, tar en evighet innan tex kniven kommer. Kan vara att de sitter vid tummen o är tröga för att inte oavsiktligt ska råka tryckas in. Men inte bra enligt mig med tröga knappar.

Under tumgreppet finns ett skrollhjul som med 3 olika färger visar vilket DPI läge musen har. Helt ok!
Men shit va många gånger ja byter vapen genom att ja råkat nudda skroll hjulet, otroligt känsligt att ens nudda. Det sabbar verkligen spelet o tex ha ammolådan framme när man ska skjuta. lol. Skroll hjulet går också att klicka o få en funktion extra men det försvinner då den alltid rullar först.
Nee det hjulet är för känsligt o borde ha en annan tröghet.

O det finns för få dpi inställningar för att anpassningen i spel skall funka bra de är tex i första läget 400 o 600 att välja på. Nej Zalman det är användaren som ska kunna välja från hela DPI registret. Det har alla andra game möss o det ska vara så!

Visst det tar oftast någon månad om man ska helt byta mus för att man ska känna sig hemma med hårdvaran. Men jag har jobbat med utveckling av hjälpmedel o har rätt bra hum om hur kompatibla saker är i verkligheten.

Är säker på att Zalmans tanke var god men det är så att musen blir bra till en smal grupp användare med små händer, för att man ska känna sig bekväm med musen.

- är för litet grepp för handen för känslig vilket gör att den blir för snabb även om man väljer det lägsta dpi läget. Men det är lite av personliga val hur man vill ha sin hastighet i olika spel lägen.

Skroll knappen är för känslig o en katastrof då den ligger under tummen o minsta beröring flyttar tex vapen i spelen.

De två tumknapparna är bedrövligt tröga o saknar den snabbhet som behövs vid när spel o en snabb kniv tex. Så en annan funktion är att rekommendera till dessa två knappar.

Har också testat i annat än FPS spel o där funkar den suveränt, testade i C&C så strategi o tex woow bör den funka bra. Men söker man en bra fps spel mus så får Zalman bakläxa.

Enligt mig så är det så hög stress faktor i dagens FPS spel online o precision är av högsta vikt o där hänger inte zalman med.

Men som vilsam mus till andra spel som inte kräver exakt o snabba val i spelen är den helt ok. O det finns något som gör att man inte kan hata musen för den är OK .. Bara inte till snabba online FPS spelande.

PS. Har under test tiden haft både min Monix 3500 mus inkopplad samtidigt med Zalman musen. Så ja har kunnat byta under spelet fram o tillbaka som ja vill o har på så sätt skapat mig en ärlig uppfattning om funktionerna hos båda online.

O tänler ge musen mer tid men de saker ja nämnt är så uppenbara att de lär inte försvinna. Känsligheten kan bero på att det är ungefär två st mus ytor som man flyttar när man rör musen. O det gör oftast att rörelsen blir för stor o tillsammans med för litet val av dpi gör att det är svårt att få den precision som man vill.
Önskade att musen vore större i grepp ytan då vore den mer lätt manövrerad.

Den är faktiskt OK men inte i snabb FPS spel.
Kör test ett tag till så det kan bli några rader till ...
Old gamer slow but dedly. Online 92 and still online..

<a href="http://bf3stats.com/stats_pc/chopperstop"><img src="http://g.bf3stats.com/pc/avIoIlIU/chopperstop.png" alt="BF3 Stats" /></a>
Quote
Like
Share

chopper
True experience
chopper
True experience
Joined: 7:00 PM - Feb 11, 2007

3:50 PM - Jun 21, 2013 #2

http://www.netonnet.se/art/dator/kringutru...t9/157450.5629/

Jo det lutar åt att testa denna excellenta mus och den har "ramlat ner" 200 kr i pris vilket är trevligt. Var väl inne på RAT 7 med sladd. Men denna har 2st batterier som följer med och en på laddning under spel och ett lätt byte gör att detta lockar.

Har haft "ltrådlösa möss" tidigare men de har oftast suttit i en mus laddare vilket gör att man måste planera sitt spelande för mycket . Så med ett extra batteri går det att alltid ha ett fullt batteri att börja spela med.

BF4 i höst gör att jag kanske kan få handen att hänga med bättre med denna R.A.T. 9
Gillar verkligen inställnings möjligheterna med denna mus. Min granne har denna så har tjuvtestat lite och det verkar bra. >:(-
Old gamer slow but dedly. Online 92 and still online..

<a href="http://bf3stats.com/stats_pc/chopperstop"><img src="http://g.bf3stats.com/pc/avIoIlIU/chopperstop.png" alt="BF3 Stats" /></a>
Quote
Like
Share

snazze
In the ring of fire
snazze
In the ring of fire
Joined: 12:56 PM - Nov 29, 2007

12:15 PM - Jun 22, 2013 #3

Har haft en R.A.T 7:a,inte trådlös men annars lika.Jag gillade den skarpt,
flexibel till tusen med justerskruvar och olika skal.Den pajade efter ett drygt år,
men köpte en Razor Ouroboros,en liknande mus som Cyborgmusarna.
Mycket nöjd hittils,så jag tror du blir nöjd oxå chopper :)
<a href="http://www.enjin.com/bf3-signature-generator" alt="bf3 forum sigs"><img src="http://sigs.enjin.com/sig-bf3/3ea67b256749e467.png"></a>
Quote
Like
Share

chopper
True experience
chopper
True experience
Joined: 7:00 PM - Feb 11, 2007

2:56 AM - Jun 25, 2013 #4

Jo hoppas på det bästa. Även om en del säger att trådlös inte är så bra.
Men visst F,n måste det funka he he. :whistle:
Old gamer slow but dedly. Online 92 and still online..

<a href="http://bf3stats.com/stats_pc/chopperstop"><img src="http://g.bf3stats.com/pc/avIoIlIU/chopperstop.png" alt="BF3 Stats" /></a>
Quote
Like
Share

Confirmation of reply: