negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

7:18 PM - Apr 08, 2016 #1251Ο Matt Scott πρώην ρεπόρτερ της Guardian και νυν αρθρογράφος του Inside World Football εξηγεί με 1500 λέξεις και... σχεδιαγράμματα τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ UEFA – ΕΠΟ – Ολυμπιακού και το πως αυτή συνδέεται με την απειλή του ποδοσφαιρικού Grexit. Πρόσωπα-κλειδιά στο άρθρο έχουν ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και ο νυν γενικός γραμματέας της UEFA και γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα, Θόδωρος Θεοδωρίδης. Ο Scott επίσης εξηγεί πως οι δυο τους ανέβηκαν χέρι-χέρι στην ηγεσία του ποδοσφαίρου και την σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτει από τη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στο Champions League -και κατ' επέκταση την υπόθεση του Grexit.

Αναλυτικά το πλήρες άρθρο του Matt Scott:

Το τελευταίο ελληνικό ζήτημα δείχνει πώς ο Ινφαντίνο και ο Θεοδωρίδης δεν είναι ιππότες με γυαλιστερές πανοπλίες

«Η δημαγωγία δεν ταιριάζει σε ανθρώπους καλλιεργημένους αλλά σε αμαθείς και κακοήθεις»
Αριστοφάνης, Ιππής 191-19.
Φυσικά δεν υπήρχε ποδόσφαιρο πριν από 2,400 χρόνια όταν ο Αριστοφάνης συνέγραψε τα έργα του, πόσω μάλλον μια FIFA ή UEFA. Αν όμως ο αρχαίος σατιρικός ζούσε σήμερα και ήταν όσο δημοφιλής ήταν και τότε, σίγουρα θα χρησιμοποιούσε τις ίδιες λέξεις για να περιγράψει τους ανθρώπους που κυβερνούν το παιχνίδι μας για εμάς, όπως ακριβώς συνήθιζε να περιγράφει την πολιτική ζωή της αρχαίας Αθήνας.

Γνωρίζουμε ήδη για όλα τα αδικήματα των ανθρώπων που μέχρι πέρσι κατείχαν τις τρεις υψηλότερες θέσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, τον ομόλογό του στην UEFA, Μισέλ Πλατινί και τον Γενικό Γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε. Και στους τρεις έχουν επιβληθεί πολυετείς ποινές απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Το αν οι ενέργειές τους συνιστούν κακουργηματικές πράξεις, είναι κάτι που στην παρούσα φάση ερευνούν οι ελβετικές Αρχές.

Η μαζική αποχώρησή τους από το ποδόσφαιρο, υποτίθεται ότι θα σήμαινε και την ''κάθαρσις'' του σπορ, ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε από τους τραγικούς ποιητές προ του Αριστοφάνη: μια εκκαθάριση των δεινών προκειμένου να έρθουν καλύτερες μέρες. Αυτό ακριβώς είναι κάτι που χρησιμοποίησε και ο Τζιάνι Ινφαντίνο ως άρμα για να γίνει ο νέος πρόεδρος της FIFA και να έρθει ως αναμορφωτής, ως αξιόπιστος, ένας εξαιρετικά μορφωμένος νομικός με ακέραιο χαρακτήρα ο οποίος θα έδινε κουράγιο σε όλους μας.

Είναι τώρα προφανές ότι η αξιοπιστία του Ινφαντίνο που παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες, ελέγχεται εξονυχιστικά. Αυτή τη βδομάδα οι ελβετικές Αρχές έκαναν επιδρομή στα γραφεία της UEFA και αυτό δεν συνέβη για όσα έλαβαν χώρα στην ομοσπονδία τις περασμένες έξι εβδομάδες, όταν ο Ινφαντίνο είχε αποχωρήσει για τα γραφεία της FIFA, αλλά για τις δραστηριότητές του τα χρόνια που ήταν Γενικός Γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος.

Όπως τώρα έχει καταγραφεί, το όνομα του νυν προέδρου της FIFA περιλαμβάνεται στα ''Panama Papers'' που διέρρευσαν πρόσφατα. Η υπογραφή του Ιφαντίνο βρισκόταν σε έγγραφο το οποίο πουλούσε δικαιώματα μετάδοσης των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε off-shore εταιρεία έναντι 100 χιλ. δολαρίων, η οποία με τη σειρά της τα μεταπουλούσε σε οργανισμό που είχε την ικανότητα να κάνει τη μετάδοση, έναντι τριπλάσιου ποσού.

Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες οι οποίες έχουν καλυφθεί ήδη εκτενώς από το Inside World Football. Επίσης δεν θα αναφερθώ στις προεκτάσεις που προκύπτουν από τις τελευταίες αποκαλύψεις, ακόμη και αν αποδειχθεί ότι ο Ινφαντίνο και η UEFA δεν είναι ένοχοι για κατάχρηση εξουσίας και ασχέτως αν η όλη υπόθεση δεν αντανακλά θετικά στον πρόεδρο της FIFA.

Ο ίδιος ο Ινφαντίνο δηλώνει αγανακτισμένος με τη διαρροή και αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, όπως τονίστηκε και σε σχετική ανακοίνωση της FIFA την Τρίτη.

Αν ο Αριστοφάνης ήταν σε θέση να σατιρίσει σήμερα την UEFA, θα είχε δώσει στον Ινφαντίνο το ρόλο του Παφλαγόνα και στον Πλατινί αυτό του Δήμου. Δουλεύοντας επιμελώς στο παρασκήνιο, ήταν η δύναμη πίσω από τον θρόνο, καταφέρνοντας τελικά να ανελιχθεί στο σημαντικότερο εκτελεστικό πόστο, αυτό του Γενικού Γραμματέα και αφότου είχε ήδη φροντίσει να γρασάρει τα πολιτικά γρανάζια για τον ''μπροστινό'' Πλατινί.

Όπως έχω αναλύσει σε αυτή τη στήλη κατά το παρελθόν, ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της δύναμης καλλιεργήθηκε από την Ελλάδα. Γιατί πριν γίνει το Νο2 του Ινφαντίνο, ο άνθρωπος που είναι τώρα Γενικός Γραμματέας της UEFA, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ήταν ο διευθυντής του τμήματος των εθνικών ομοσπονδιών. Ο ρόλος του Θεοδωρίδη ήταν καταλυτικός στην ανάληψη της προεδρίας της FIFA από τον Ινφαντίνο, με την καμπάνια που σχεδίασε και τις διεθνείς διασυνδέσεις του.

Παρ' όλα αυτά, η Ελλάδα δεν είναι υπόδειγμα ποδοσφαιρικής αρετής. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και πρώην νομικός κατηγορείται από την ελληνική Δικαιοσύνη για εμπλοκή σε σκάνδαλο στημένων αγώνων και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση υπό την ηγεσία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, του μόνιμου πρωταθλητή της χώρας και σταθερού συμμετέχοντα στο Champions League. Όλοι τους αρνούνται οποιαδήποτε αδικοπραγία. Για να μην μακρηγορώ αφού άλλωστε η συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναλυθεί πλήρως από την ιστοσελίδα, η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League περιλαμβάνει μια τεράστια σύγκρουση συμφερόντων. Και αυτό γιατί ο πατέρας του Θεοδωρίδη, του Γ.Γ. της UEFA, είναι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού.

Οπότε, τι έχουν να κάνουν όλα αυτά με το ''Panama Leaks''; Λοιπόν, είναι κυρίως θέμα timing. Τη στιγμή που ο Ινφαντίνο πρέπει να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο διαφθοράς σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της UEFA, έχει να αντιμετωπίσει και την αμφισβήτηση γύρω από την Ελλάδα, με το θέμα που εμπλέκει εμμέσως τον Θεοδωρίδη με τον Μαρινάκη.

Παρόλο που η ελληνική Δικαιοσύνη ακόμη δεν έχει βγάλει την ετυμηγορία της, η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι η υπόθεση της διαφθοράς και της βίας που παράγει πρέπει να σταματήσει εδώ. Αφότου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στο γήπεδο κατά την ημιτελικό Κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού λόγω μιας φάσης που δεν καταλογίστηκε πέναλτι, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παρενέβη και ματαίωσε τη διοργάνωση, απαιτώντας ένα πλήρες πακέτο αλλαγών στο ποδόσφαιρο πριν εξουσιοδοτήσει την επανέναρξή της.

Αντίστοιχα, ο Ινφαντίνο και ο Θεοδωρίδης, οι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι στους οργανισμούς τους απείλησαν αμέσως την ΕΠΟ με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Όχι λόγω της διαφθοράς ή της βίας, αλλά για την ''κυβερνητική παρέμβαση'' στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Κάτι που σημαίνει ότι αν τώρα ο Κοντονής δεν αποσύρει την απόφασή του μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου, η ΕΠΟ θα σμίξει με τις ομοσπονδίες της Ινδονησίας και του Κουβέιτ που έχουν ήδη αποκλειστεί.

Οπότε, όλα πλέον έχουν ως εξής:Με δεδομένο ότι είναι ο γιος του αντιπροέδρου της ομάδας, η οποία θα επωφεληθεί περισσότερο αν η ελληνική κυβέρνηση ακυρώσει τις πράξεις της για το εγχώριο ποδόσφαιρο, ίσως και να υπάρχει ένα είδος σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα στον άνθρωπο ο οποίος, εν μέσω της συνεχιζόμενης απουσίας προέδρου, είναι το πιο υψηλόβαθμο επίσημο στέλεχος της ΟΥΕΦΑ, που απειλεί με τιμωρία την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Αλλά αυτό είναι ακριβώς αυτό που η ΟΥΕΦΑ με τον Θεοδωρίδη έχει καταφέρει.

Με δεδομένα αυτά που οφείλει στον Θεοδωρίδη, τον γιο του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, ίσως και να υπάρχει μία σύγκρουση συμφερόντων σε ότι αφορά τον Ινφαντίνο που ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανάγκης της ΦΙΦΑ απειλεί να επιβάλει αυτή την ποινή στις 15 Απριλίου, αλλά αυτό είναι ακριβώς που σκοπεύει να κάνει.

Κανένας από τους δύο άνδρες δεν έχει εξαιρέσει τον εαυτό του από τις απόψεις των ομοσπονδιών τους σε ότι αφορά αυτά τα ζητήματα -αντίθετα είναι μπροστάρηδες.

Ο Κοντονής -προς μεγάλη τιμή του- είναι ξεκάθαρα αμετακίνητος παρά την απειλή: «Το πρόβλημα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πλέον γνωστό», είπε απαντώντας στις απειλές της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

Αλλά η κακοδιοίκηση, η αδιαφάνεια και η διαφθορά δεν περιορίζονται μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλητηριάζουν την καρδιά της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ για χρόνια. Χρόνια στο οποία ο Ινφαντίνο και ο Θεοδωρίδης, οι άνθρωποι στους οποίους το ποδόσφαιρο αναζητά την κάθαρση της εικόνας τους, ήταν μέσα στα πράγματα.

«Αν η αποφασιστικότητα μου να αποκαταστήσω την φήμη του ποδοσφαίρου ήταν ήδη πολύ σκληρή, τώρα έγινε ακόμα σκληρότερη», είπε ο Ινφαντίνο την Τετάρτη, αποφασισμένος να δείξει με λέξεις ότι είναι ένας άνθρωπος με ακέραιο χαρακτήρα.

Αλλά για μένα, η άμυνα του Ινφαντίνο απέναντι στις κατηγορίες στην υπόθεση Panama Papers ήταν πολύ πιο διδακτική: «Όπως δήλωσα και νωρίτερα, ποτέ δεν είχα προσωπικές συναλλαγές με την Cross Trading ούτε με τους ιδιοκτήτες της καθώς η διαδικασία του διαγωνισμούς διεξήχθη από την ομάδα TEAM Marketing για λογαριασμό της ΟΥΕΦΑ», είπε.

Βασικά, αυτός επικαλείται άγνοια. Άραγε θα ανακαλύψουμε μία μέρα, ότι αυτός ο μορφωμένος άνδρας, αυτός ο άνθρωπος με τον υποτιθέμενο ακέραιο χαρακτήρα, είναι ένοχος όχι μόνο της αμάθειάς του, αλλά και της ολοκληρωτικής κακοήθειάς του; Εγώ πάντως ξέρω τι θα σκεφτόταν αυτός ο μεγάλος Έλληνας, ο Αριστοφάνης…»[/size][/i][/b]
Quote
Like
Share

negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

7:13 PM - Apr 14, 2016 #1252


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής «Le Monde», στα Panama Papers βρίσκεται και το όνομα του «πράκτορα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, Σωκράτη Κόκκαλη.
«Ανάμεσα στους πελάτες της Mossack Fonseca βρίσκεται επίσης και ο 76χρονος Έλληνας πολυεκατομμυριούχος Σωκράτης Κόκκαλης, ο επονομαζόμενος και “Πράκτορας Rocco”, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι είναι πράκτορας της Στάζι, των μυστικών υπηρεσιών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Το γραφείο από τον Παναμά αποκάλυψε το παρελθόν του το Φεβρουάριο του 2015 κάνοντας τυπικούς ελέγχους σε μία από τις εταιρείες του, την Upton International Group. Όπως έγραφε ένας υπάλληλος του γραφείου “Ο επιχειρηματίας είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία, απάτη και ξέπλυμα χρήματος στις αρχές της δεκαετίας του '60, αλλά τελικώς οι κατηγορίες κατέπεσαν”. Ο εκπρόσωπος του κ. Κόκκαλη δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα της Mossack Fonseca σχετικά με το αντικείμενο των επιχειρήσεών του. Ο Έλληνας επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού μέχρι και το 2010, και κατέχει αυτή τη στιγμή την πιο μεγάλη ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών».
Quote
Like
Share

negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

10:36 AM - Apr 26, 2016 #1253


Στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της ιδιαίτερα τυχερό, αφού η καταβολή εφάπαξ έχει «παγώσει» από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλους μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας να είναι της τάξης των 62.000. Παράλληλα, ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν πληρωθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις ξεπερνούν πολλές φορές τα δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια.

Πολύ τυχερή η δημοσιοτραφής κερα-Θεανώ !
Πήρε εφάπαξ μέσα στην περίοδο των capital controls, αλλά και διορίστηκε επί χούντας στο Πολυτεχνείο. ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ, λοιπόν !

Αλήστου μνήμης παραμένει το παρά λίγο ξεμάλλιασμα της Φωτίου με την πάλαι ποτέ βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση. Οι δύο κυρίες είχαν συγκρουστεί στη Βουλή πριν από περίπου τρία χρόνια με αφορμή μια ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που ευνοούσε την εξέλιξη μιας ορισμένης κατηγορίας πανεπιστημιακών δασκάλων.

Η κερα-Θεανώ αποκάλεσε «αγράμματη» τη συνάδελφό της, ενώ η κυρία Ρεπούση υπενθύμισε, εις επήκοον πλήθους βουλευτών, ότι η κυρία Φωτίου είναι καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής χωρίς ποτέ να έχει κάνει διδακτορικό. Ομως, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο ή και παράλογο, αυτό είναι κάτι αδιαμφισβήτητο. Αλλά και νόμιμο, εφόσον ειδικά για την Αρχιτεκτονική, όπως και για τη Σχολή Καλών Τεχνών, ίσχυε ένα ειδικό καθεστώς αποδοχής διδασκόντων άνευ διδακτορικής διατριβής, με βάση μόνο το καλλιτεχνικό τους έργο.

Η Φωτίου προσελήφθη το 1972 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως έμμισθη βοηθός στην έδρα της Κτιριολογίας και Συνθέσεων της Σχολής Aρχιτεκτόνων. Με τους δρακόντειους μηχανισμούς της χούντας να φράζουν την εισδοχή οποιουδήποτε έστω και απόμακρα - αριστερού παράγοντα στην ανώτατη εκπαίδευση, είναι ένα μικρό θαύμα το πώς η κυρία Φωτίου κατάφερε να παρακάμψει όλα τα εμπόδια, να αποκρύψει τους δεσμούς της με την Αριστερά και να ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του ΕΜΠ.
Quote
Like
Share

negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

6:05 PM - Apr 30, 2016 #1254Η Βενεζουέλα ήταν το πρότυπο του Τσίπρα. Περιέργως κατέρρευσε εντυπωσιακότερα κι απ' την Ελλάδα !


«Η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη.»

Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο λατινοαμερικάνικο κανάλι Telesur, 12/6/2012

Quote
Like
Share

negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

7:22 PM - May 10, 2016 #1255
Οι συνάδελφοί μου στο ΤΕΕ έβγαλαν μερικούς ψεύτες στα μανταλάκια !
Quote
Like
Share

negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

4:45 PM - May 12, 2016 #1256Αρρενωπό μοντέλο που λανσάρει κομμώσεις γουλί, παρδαλά πουκάμισα και σακάκια με κόκκινη ρίγα πείθει εκατομμύρια Έλληνες και ακόμα περισσότερους ξένους ότι είναι διαπρεπής οικονομολόγος, χωρίς να έχει δημοσιεύσει ποτέ έστω και μια επιστημονική δημοσίευση σε ένα από τα 30 καλύτερα περιοδικά οικονομικών επιστημών (καθηγητής Ι. Ιωαννίδης, Stanford)


Νέοι ισχυρισμοί Βαρουφάκη: Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα ότι θα τους απειλούμε με Grexit.

- Απίστευτες λεπτομέρειες για την διαπραγμάτευση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

- Αν μας πετούσαν εκτός θα τους κόστιζε 1 τρις - Ψευτοαπειλές ήταν.

- Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε - Ο Δραγασάκης με άδειασε.

- Τον Σόιμπλε τον είδα σαν έναν ανίκανο ανθρωπάκο.


Quote
Like
Share

negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

4:41 PM - May 25, 2016 #1257

Εξαχρείωση!
Αν ισχύει η είδηση, τότε θα μιλάμε για την κορύφωση του πελατειακού κράτους, το οποίο -αν και μάς έχει συνηθίσει στα «κολπάκια» προς όφελος ημετέρων- στα χρόνια της Αριστεράς εξαχρειώθηκε.

Η είδηση έχει ως εξής: «Εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες το υπουργείο Παιδείας, αφού σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή τα περιστατικά απολυτηρίων λυκείου που χρήζουν εκ νέου νομιμοποίησης ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες!».

Να σημειώσουμε εδώ ότι, παρά το γεγονός ότι η είδηση δημοσιεύτηκε στην «Αυγή», η οποία εκ των πραγμάτων έχει καλό κυβερνητικό ρεπορτάζ, αδυνατούμε να το πιστέψουμε. Τέτοια πράγματα ούτε οι παλαιότερες των παλαιοδεξιών κυβερνήσεων δεν έκαναν, πόσω δε μάλλον από την κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού που διακήρυσσε ότι «η παθογένεια της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας έγκειται κυρίως στο γεγονός της λαφυραγώγησης του δημόσιου τομέα από τις κυβερνήσεις που επιβάλουν μια κομματοκρατία, που επιβάλουν πελατειακές σχέσεις, από τους υπουργούς που κάθε φορά που αναλαμβάνουν φέρνουν μαζί τους στρατιά συμβούλων και μετακλητών που παρακάμπτουν την ιεραρχία στη δημόσια διοίκηση και κυρίως από την έλλειψη στρατηγικού και επιτελικού σχεδιασμού» (Αλέξης Τσίπρας 7.6.2012)

Και τώρα εκτός από τον διορισμό των περισσότερων μετακλητών στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης (έφτασαν τους 2.006 κατά την τελευταία καταμέτρηση του Μαρτίου) έχουμε και την καραμπινάτη νομιμοποίηση της παρανομίας, δια των εξετάσεων. Πρόκειται για τον μηδενισμό της αξιοπρέπειας μιας κυβέρνησης, αυτής, που μετά τον διορισμό του κ. Νίκου Καρανίκα στην θέση του στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να πάει πιο χαμηλά.

Στο ρεπορτάζ της «Αυγής» δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με όσους η προηγούμενη κυβέρνηση απέλυσε γιατί είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία. Ας κάνουν λίγο υπομονή. Μια τόσο άθλια διακυβέρνηση κάτι θα σκεφτεί και γι' αυτούς. Θα τους επαναπροσλάβει και πιθανώς να τους δώσει αναδρομικώς, τους μισθούς που έχασαν στο μεταξύ. Κι αν έχουν κάποιο αγωνιστικό κονέ στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να διεκδικήσουν και επίδομα ψυχικής οδύνης για όσα έζησαν από τις κυβερνήσεις του επάρατου δικομματισμού.
Quote
Like
Share

negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

7:24 AM - Jun 01, 2016 #1258


ΧΟΝΤΡΟΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΡΑΣΟ
Πιτσιρίκια στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου και επειδή είμασταν αλανιάρηδες και τις είχαμε στο αίμα τις αταξίες την βρίσκαμε στις τελευταίες θέσεις, στα θρανία πίσω πίσω, να μη μας βλέπει καθόλου η δασκάλα. Βλέπαμε, όμως, κάθε μέρα στον τοίχο τη φάτσα την αγριωπή του παπά, μαζί με τους άλλους ήρωες του 21 καδραρισμένη κι αυτουνού.

Τι σόι παπάς να 'ναι τούτος σκεπτόμουν με το μικρό μυαλό του μικρού παιδιού, να ανήκει στον έναν Θεό και να μπερδεύεται στις διαφορές ανθρώπων που έχουν τον έναν, τον ίδιο Θεό. Έχει και ένα περίεργο όνομα ο κερατάς, Γερμανός. Και γιατί αυτός να σηκώσει το λάβαρο της Επανάστασης, ο των Παλαιών Πατρών, κι όχι ο γίγαντας Κολοκοτρώνης.

Ποτέ δεν τον πήρα με καλό μάτι τούτον τον μητροπολίτη Πατρών, που πέθανε σα σήμερα, 30 Μαΐου, το 1826 και αξίζει να να τον κατεβάσουμε από το κάδρο και να δούμε ποιος πραγματικά ήτανε. Κατ' αρχήν μόνον να σου πω ότι γεννήθηκε 25 Μαρτίου, αντιλαμβάνεσαι πόσο απατεώνας ήταν ο άνθρωπος. Κατάφερε να περάσει στα χαρτιά ότι στα γενέθλιά του, όταν αυτός έγινε 50 χρονών, από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας κήρυξε το ξεσηκωμό του γένους.

Παραμύθι. Στις 25 ο Γερμανός ο Γ' δεν βρισκότανε στην Αγία Λαύρα, άσε ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές στο κίνημα της μη Επανάστασης.
Της αντεπανάστασης. Για το καλό, βέβαια, της Ελλάδος, ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα να τα βάλουν οι Έλληνες με τον σουλτάνο. Ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Γι' αυτό μυήθηκε στην Φιλική Εταιρεία ο παπάς. Γι' αυτό έπεισε να μπουν στο παιχνίδι, να γίνουν μέλη της συνωμοτικής Φιλικής Εταιρείας οι κοτζαμπάσηδες Ανδρέας Ζαίμης και Ανδρέας Λόντος. Να πιάσουν τα πόστα στην οργάνωση, για να καθυστερούν τη δουλειά. Επειδή, μάλιστα, ήταν παίκτης ο Γιώργος, αυτό ήταν το όνομά του πριν φορέσει το ράσο, τον έκανε δεσπότη στα 35 του χρόνια ο μπάρμπας του και συγχωριανός του Γρηγόριος ο Ε', ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Την εποχή εκείνη, τα πριν από το 1821 χρόνια, ο πατριάρχης, ο θείος του Γερμανού, και οι δυο τους από την Δημητσάνα της Αρκαδίας, αφόριζε συνέχεια Έλληνες κλέφτες και αρματολούς επειδή δεν καθόντουσαν καλά στον Οθωμανό. Με το που γίνεται μητροπολίτης ο Γερμανός, το 1806, άρχισε να ησυχάζει ο τόπος στην περιοχή του. «Αφήστε τις μαλακίες,...» είπε στους τσαμπουκαλήδες που είχαν όπλα «...δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους μεμέτηδες». Σούπερ ικανοποιημένοι οι αγάδες και οι μπέηδες με τον δεσπότη.

Μια λεπτομέρεια φοβερή και συνάμα αποκαλυπτική. Ο Γερμανός, που μπερδευότανε σ' όλα, που ήθελε να έχει λόγο σ' όλα, ξεκίνησε να πάει στην Ιταλία για να μαζέψει φράγκα για την Επανάσταση. Έκανε περισσότερο από ενάμισυ μήνα να φθάσει στην Αγκώνα, λόγω θαλασσοταραχής, λέει. Τέλος πάντων, επέστρεψε μετά από δύο χρόνια, το 1824 και συνέχισε τα ρουφιανιλίκια και να ντοπάρει τις διαμάχες των οπλαρχηγών. Τον συνέλαβε ο Γιάννης Γκούρας, άλλο κάθαρμα κι αυτός, τότε με την πλευρά των Κολοκοτρωναίων, μετά δολοφόνος του Ανδρούτσου.

Μεταφέρεται με τα πόδια ο Γερμανός μέσα στα χιόνια και πεθαίνει ο γιατρός που τον έχει από κοντά, με εντολή του Γκούρα. Τρόμαξε ο Γκούρας! Δαίμονας ο δεσπότης, μάγος. Τον άφησε ελεύθερο και ο Γερμανός εξαντλημένος έφθασε μόνος του στο Ναύπλιο και ξανάρχισε τις ραδιουργίες του.

Σκέψου μόνο τούτο. Για να τον βασανίσουν, να τον βάλουν να περπατάει στο χιόνι, πόσο άξιο τιμωρίας τον είχαν τον άνθρωπο του... Θεού.
Quote
Like
Share

negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

9:39 AM - Jul 10, 2016 #1259

Quote
Like
Share

negentropist
Site Admin
Joined: 7:11 PM - Sep 27, 2009

10:26 AM - Jul 14, 2016 #1260

H διαφορά κλάσης, ποιότητας, ευφυίας, ευαισθησίας και χιούμορ μεταξύ βρετανών και ελλήνων βουλευτών φαίνεται ξεκάθαρα στο τελευταίο Prime Minister Question Time του David Cameron:
The Chief Mouser to the Cabinet Office is the title of Larry, the official resident cat of the Prime Minister of the United Kingdom at 10 Downing Street.
Quote
Like
Share