Koulu ja koulutus

Yleistä keskustelua kaikista asioista maan ja taivaan välillä.

Koulu ja koulutus

Zipzu
Vampyyri
Zipzu
Vampyyri
Joined: 05 Mar 2011, 17:19

07 Mar 2011, 22:04 #1

Vapaata keskustelua liittyen kouluun ja koulutukseen.

Eli oletteko esim käyneet/käymässä/aikeissa käydä lukion?

Mikä on suosikkiaine tai mikä -inhokki?

Mitä alaa opiskelette?

Kiitos avatarista ja bannerista fragile-dreams.net:lle!

Blogini, Simini
Reply
Like

Q+Black
Vampyyri
Q+Black
Vampyyri
Joined: 06 Mar 2011, 21:05

08 Mar 2011, 08:42 #2

Voih, olisipa itsekin vielä miettimisvaiheessa. :P

Peruskoulussa vihasin yli kaiken matikkaa, kemiaa ja fysiikkaa. Lempiaine oli kuvaamataito. Siinä minulla olikin ihan kiitettävä numero :)

Itse siis lähdin peruskoulun jälkeen ammattikouluun. Valmistuin 2005 Ravintolakokiksi. Ala ei sitten kuitenkaan kiinnostanut tarpeeksi. Tein sitten harrastuksesta ammatin. Valmistuin Hevosenhoitajaksi viime kesän alussa. Tällä hetkellä en kuitenkaan ole missään töissä.

Haaveena olis vielä kerran opiskella. Tällä kertaa lastenhoitajaksi :D


**Eksyksissä maailmojen välissä**

Voi niitä aikoja, kun Stefan oli pupuja nautiskeleva spasifisti [Damon, S3E13]
Reply
Like

Zipzu
Vampyyri
Zipzu
Vampyyri
Joined: 05 Mar 2011, 17:19

08 Mar 2011, 09:20 #3

Mä ite oon käynyt lukion ja siitä on kyllä jo aika monta vuotta aikaa... Pitkän matikan kävin, vaikka tiesin etten hakis mihinkään alalle, johon sitä vaadittais. Uskonto, hissa ja kuvis oli mun suosikit. Mietin vakavissani, että olisin lähtenyt lukemaan uskontotieteitä, sillä uskonnot on mua aina kiehtoneet. En mä teologiasta oo niin kiinnostunut, eikä haaveissa ikinä oo papin ammaatti ollut, mutta uskontiede onkin ihan eri asia.

Mun unelma-ammati on ollut pienestä pitäen tanssija/tanssinopettaja ja nyt opiskelenkin sitten tanssinopettajaksi. Mahtavaa kun pääsee toteuttamaan unelmaansa. Harva oikeasti valmistuu semmoiseen lapsuuden unelma-ammattiin. Oon mäkin kohdannut paljon ihmisiä, jotka on olleet tosi yllättyneitä, kun kerrron opiskelevani tanssinopettajaks, vaikka oon siitä koko ikäni puhunut.

Kiitos avatarista ja bannerista fragile-dreams.net:lle!

Blogini, Simini
Reply
Like

Tipsuli_
Vampyyri
Tipsuli_
Vampyyri
Joined: 31 Oct 2010, 07:17

08 Mar 2011, 10:06 #4

Mä päätin jo 7-vuotiaana etten mene lukioon. Enkä mennytkään. Peruskoulun jälkeen aloitin ravintolakokki-opinnot, mutta jätin kesken 2 vuoden jälkeen. Nyt opiskelen teknistä piirtämistä, eli suunnitteluassistentiksi. Tämäkään ei ole ihan unelma-ammatti vaan ajattelin hakea taas kerran media-assistentin koulutukseen, koska oon aina rakastanut kaikkea tietokonesuunnittelua, kuvankäsittelyä ym. En kyllä usko, että pääsen tälläkään kertaa. Kahdesti olen jo hakenut, enkä kummallakaan kerralla päässyt edes pääsykokeisiin, joten tuskin pääsen tälläkään kertaa. Täytyy varmaankin käydä tämä koulu loppuun ja sitten kokeilla onnea ammattikorkeakoulun kanssa.
Someday they will be together...

....Damon & Elena
Reply
Like

Mirandel
Vampyyri
Mirandel
Vampyyri
Joined: 09 Aug 2010, 20:51

12 Mar 2011, 19:42 #5

Kirjoitin ylioppilaaksi syksyllä 2009. Keväällä yritin hakea biologiaa opiskelemaan yliopistoon, mutta olin kyllä aika kaukana sisään pääsystä. Nyt olenkin sitten Alkio-opistossa lukemassa biologian perusopintoja avoimen yliopiston kautta. Väylänä voisi mennä, mutta se vaatisi jo hieman enemmän opintopisteitä, kuin mitä olen nyt suorittamassa. Nyt olen sitten uudelleen lähettänyt hakupaperit yliopistoihin biologiaan ja sitten eläintenhoitajaksi.
Reply
Like

Zipzu
Vampyyri
Zipzu
Vampyyri
Joined: 05 Mar 2011, 17:19

14 Mar 2011, 18:28 #6

Ikävää kun tulin kipeäksi nyt heti loman loppuun, enkä pääse kouluun. Tiedän, että tosi harva varmaan ajattelee näin, mutta kyllä mua aina harmittaa, kun koulua jää väliin. Sen verran kivaa alaa opiskelen.

Onneksi kyseessä on vaan flunssa ja pääsen varmaan pian jo seuraamaan tunteja, mutta kun opiskelee näinkin fyysistä lajia kuin tanssia, niin ihan heti ei uskalla lähteä liikkumaan ja rasittamaan itseään kun on ollut kipeä. Helposti voi siis mennä koko viikko koulua eli tanssitunteja ihan ohi ja se on harmi, varsinkin kun nyt meillä on vieraileva opettaja ja mahdollisuus siis kokeilla jotain perus opetuksesta poikkeavaa. Ja on siinä aina kiinniottamista, jos muut on saaneet viikon harjoitella sarjoja ja sitten vasta itse pääsee niitä opetteelmaan.

Kiitos avatarista ja bannerista fragile-dreams.net:lle!

Blogini, Simini
Reply
Like

ATheWitch
Vampyyri
ATheWitch
Vampyyri
Joined: 16 Aug 2010, 16:50

15 Mar 2011, 09:58 #7

Medianomiksi opiskelin, mutta päivääkään en ole töitä leipätyönäni tehnyt, freelancerina tosin copywriterin hommia mainostoimistolle kylläkin. Tällä hetkellä viihdyn ala-asteella töissä kolmatta vuotta.
Reply
Like

TeamDamon
Vampyyri
TeamDamon
Vampyyri
Joined: 16 Mar 2011, 19:11

10 Apr 2011, 18:04 #8

Mä olen siis vielä ihan kirppu ja ysillä pitäis sinnitellä sellaset 54 päivää vielä (ei, en toki laske päiviä päättäreihin :-), jonka jälkeen suuntaan lukioon opiskelemaan joko taidepainotuksella tai kokonaan englanniksi. Pääsykokeet on tämän kuun lopulla ja kuvislinjalle ens kuun alussa, ja voin sanoa että stressaa ihan älyttömästi! :D Ei kenelläkään oo mitään hyviä vinkkejä pääsykokeisiin? Sitä ainakin monet ovat sanoneet, että kannattaa aina miettiä vastaus kysymykseen "Miksi juuri sinut pitäisi valita?"...

Mä oon vähän jokapaikan höylä kun tykkään melkeen kaikista aineista. Inhoan kyllä ruotsin tunteja, mutta se ei tavallaan liity siihen aineeseen, vaan meidän ****pää opettajaan... Fysiikasta oon innostunut nyt kun ollaan päästy mua aina tosi paljon kiehtoneeseen tähtitieteeseen, ja historiasta tykkäsin kanssa paljon, mutta se loppui jo viime vuonna. Historiassa ja yhteikuntaopissa meillä onkin paras mua koskaan opettanut opettaja, ja sillä kyllä on varmasti jotain tekemistä sen kanssa... Ja tietty kautta aikojen kässä on ollut yksi mun lempiaineista, mutta kuvista mulla ei ole ollut kahteen (!) vuoteen koska valinnaisryhmää ei perustettu :( Enkusta tykkään mutta siinä on huono opettaja; toivottavasti lukiossa on sitten jo vähän haastettakin! Ja aloitanhan mä espanjan opiskelun ja jatkan ranskaa, italiaakin haluaisin muttei lukkariin taida mahtua... :P
TeamDamon, SHHH Don't tell Edward
Reply
Like

Tipsuli_
Vampyyri
Tipsuli_
Vampyyri
Joined: 31 Oct 2010, 07:17

11 Apr 2011, 19:31 #9

Mä oon ollut vaan ammattikoulun pääsykokeissa, mutta niissä kaikissa meidän on aina pitänyt kirjoittaa aine miksi minusta tulisi hyvä kokki/lähihoitaja/kampaaja ym. Sit on taidettu kysyä just näitä peruskysymyksiä miksi hait tänne, vahvat aineet/heikot aineet ja muuta vastaavaa. Ja sit on ollut ollut yleensä joku soveltuvuuskoe, jossa on ollut sitten vähän jotain alaan liittyviä matikan laskuja ym. muuta koko peruskoulun ajalta. Mutta mä en sitten yhtään tiedä miten nuo lukiot menettelevät pääsykokeidensa kanssa.

Meillä alkoi juuri viimeinen jakso tätä vuotta ja enää 37 koulupäivää jäljellä (viikonloppuja ei lasketa) ja mä olen laskenut päiviä jo joulusta lähtien :D Onneksi puolet tästä jaksosta on työssäoppimista niin ei tarvitse koulussa homehtua. Mutta kyllä tuntuu, että tämä vuosi on kulunut tosi nopeasti. Ihan kuin vasta olisi palannut takaisin kouluun. Ehkä se johtui siitä, että äitiysloman jälkeen kaipasikin jo vaihtelua, mutta pakko myöntää että nopeasti on aika kulunut. :)
Someday they will be together...

....Damon & Elena
Reply
Like

Zipzu
Vampyyri
Zipzu
Vampyyri
Joined: 05 Mar 2011, 17:19

05 May 2011, 20:50 #10

Meillä on ens viikolla koulussa kevään suuren prokkiksen vikat reenit ja esitykset. Ollaan oikeastaan koko kevät tehty jazzprokkista, johon meille tulee livemusa ja koko homma kestää noin tunnin. Itsekin tanssin monessa eri biisissä, että ihan sopivan rankka pläjäys se on. Viikonloppuna on esitykset ja alkuviikko sit reenataan esityspaikalla aamusta iltaan (about 9-17). Jännittää ja oon innoissani lavalle pääsystä. Ens viikolla ei olekaan sitten muuta koulua. Prokkiksen jälkeen on vielä viikko normia koulua ja sitten viikko 21 on vapaavalintaisia kursseja. Mä oon valinnut historiallisia tansseja, hiphoppia ja nykytanssia. Meiltä loppu normit nykytanssitunnit jo viime viikolla, joka on tosi outoo kun koukua on vielä kuukauden verran jäljellä! :o Lomalle pitäis päästä sit viikolla 22. Kesällä on kyllä edessä koulun osalta yksi anatomian tentti ja työskentelyä Kuopio Tanssii ja Soi festivaaleilla.

Kiitos avatarista ja bannerista fragile-dreams.net:lle!

Blogini, Simini
Reply
Like