Liidi opetusta

Mama Africa
Mama Africa

6:00 PM - Oct 14, 2017 #1

Osaisko joku neuvoo hyvää liidivalmentajaa turusta tai maskusta?

Kiitos
Quote
Share

Mape
Mape

7:02 PM - Oct 22, 2017 #2

Suosittelisin näin loppukaudesta ottamaan yhteyttä kiipeilypalatsiin ja ilmottautumaan kurssille.jos se menee kivasti ja metrejä saat alle niin piäntä korvausta vastaan voin ottaa ens kaudella pitelemään tuplaköysiäni niin näät sitten miten hommat oikeesti hoidellaan tyylillä.onsightina.tai minimaalisella etukäteisharjoittelulla.
Quote
Share

Mama Africa
Mama Africa

7:39 PM - Oct 22, 2017 #3

Kiitos asiallisesta vastauksesta! Nykypäivänä saa aina miettiä saavatko aloittelijan hassutkin kysymykset tylyn vastaanoton. Kurssia olen todella pohtinut, ja aikomuksena on osallistua. Katsotaan sitten keväällä onko oppi mennyt perille vai mahdanko tarvita hieman "tukiopetusta", noh leikki leikkinä. Tuo tuplaköysi kuulostaa jännittävältä, siinä siis käytetään kahta köyttäkö? Olen itse pääsääntöisesti kiipeillyt vain honkkarista ostamallani veneilyyn tarkoitetulla köydellä, ainoa miinus on se ettei se kulje kovin hyvin tekemäni varmistuslaitteen läpi, grigristä puhumattakaan. Noh, puuhaa riittää siis talveksi!
Quote
Share

Mape
Mape

10:02 AM - Oct 29, 2017 #4

No nyt on kovaa ITE tekemistä! Edellispäivänä näin puuilossa turvavaljaat max. 100kg.en tiedä oliko toi 100kg kiipeilijän suurin sallittu paino vai 'turvavaljaitten' murtolujuus? Älä nyt ainakaan sellaisia osta ja lumenpudottajien selkäpuolelle kiinnitettävät automaattilukko jojotkin on aika epäkäytännölliset kiipeilyyn.veneilijöitten välineissä turvallisuus tuskinpa jää kiinni murtolujuuksista mutta pari muuta seikkaa voi vaikuttaa suorituksen sujuvuuteen ja turvallisuuteen.veneilijöitten köydet ei taida paljon joustaa toisin kuin kiipeilijöiden narut.venymättömään köyden kun pari kertaa rytkäsee eli putoaa voi ristiselässä vähän tuntua aamulla kun rupeaa jumppaamaan ennen artesaanikahvia.kannattaa muutenkin ITE-asenteella miettiä tarkkaan muitakin riskejä kuten köyden poikki hiertyminen teräviin surmiin ja mahdolliset sivulle heilahdukset joissa kupoli voi tärähtää kallioon.käsittääkseni suomen ainoa kuolemaan johtanut kiipeilyturma tapahtui juurikin näin,että yläköysikiipelijä otti kunnon swingin eli sivuheilhduksen ja murskasi kallonsa. Olisi varmaan syytä ainakin tutustua virallisiin kiipeilyvarusteisiin.ne helposti saatavilla ja varmasti kätevämpimpiä käyttää kuin duunareitten köpövehkeet. Ja kurssejakin aiheesta järjestetään jos pälli kestää pari päivää kattella fleeceasuista tärkeilijää äijäilemässä vehkeineen! Ei muuta kun tarkkana ku virität veneilysolmuja louhikossa ja keep up the good work!
Quote
Share

Vaipperi
Vaipperi

7:09 PM - Nov 04, 2017 #5

Moro,

Onko jotakin tahoa joka varmistaisi että osaan sitoa "kasin" oikein valjaisiin. Mulle yks guru sitoi ton köyden kiinni, ja oon antanu sen olla tossa köydessä vaan. Vähän ankkurille köyttä viritellessä se haittaa, ku pitää pujottaa sama pää aina. Kiitti!


Quote
Share

Mape
Mape

9:01 AM - Nov 12, 2017 #6

Paneksää sen köyden sulkurenkailla kiinni valjaisiin vai onk sulla solmu valjaissa kiinni? Uskoisin kyllä että jokainen keskivertokiipeilijä ja kiipeilyhallin työntekijä pystyy tarkastamaan solmusi.se kasisolmu on kurssilla melko helppo omaksua,voin omasta kokemuksesta kertoa! Onneksi nyt sesonki on lopuillaan niin ei tule sekoiltua niin pahasti tuolla kallioilla.😜
Quote
Share

Mape
Mape

8:52 PM - Nov 16, 2017 #7

Tuli mieleen että jos on kahdet valjaat niin voi sidotuttaa ne kiipeilyhallilla suoraan köyden molempiin päihin että saa köyden kulumaan tasaisesti molemmista päistä.ja muistutuksen sanana että kiipeilyssä maahan putoaminen on varsin vaarallista eli tarkkana solmujen yms. kanssa vaikka kaikki olisikin valmiina!
Quote
Share

Anonymous
Anonymous

7:47 PM - Dec 07, 2017 #8

Hoh hoijaa
Quote
Share

mape
mape

10:05 AM - Dec 20, 2017 #9

lukeminen kannattaa aina.liidikelit o vähä nihkeitä ollu.teknooman pystyis jos nappaisis.reenauksen kautta uuteen vuoteen,teippisormet!
Quote
Share