Johnny / Öpir
Takes the pill, being colorblind
Johnny / Öpir
Takes the pill, being colorblind
Joined: 8:26 AM - Feb 14, 2011

8:40 PM - Aug 26, 2014 #131

Öpir probeert rustig een slok koffie te nemen.
Quote
Like
Share

Deborah / Dahlia
Is close to deserving his own title
Deborah / Dahlia
Is close to deserving his own title
Joined: 9:08 PM - Feb 15, 2011

2:50 PM - Aug 27, 2014 #132

Na enkele uren lopen zie ik in de verte een vuurtje. Eindelijk is mijn bestemming inzicht.

Dahlia werpt een laatste blik in haar mand. Een glimlach verschijnt op haar gezicht vanwege de cakejes die er inliggen. Hopelijk vallen ze goed in de smaak.

Ik klem de mand stevig tegen me aan en vervolg de weg naar de handelspost.
Quote
Like
Share

Peter H./Bonk
Is close to deserving his own title
Peter H./Bonk
Is close to deserving his own title
Joined: 4:57 PM - Feb 12, 2006

8:13 PM - Sep 01, 2014 #133

(OOC: Vervolg van IC spel na het Zomerlive van 2014)

Zwaar toegetakeld na de strijd, komt Bonk langzaam aangestrompeld bij de boerderij van Cedric en Fiona midden in het bos, op loopafstand van de handelspost. Zijn benen en armen lagen compleet open en hij gebruikte zijn knots om zichzelf te ondersteunen met zijn rechter arm. Zijn linker arm bloedde ook hevig en hing er maar slapjes bij. Bonk keek emotieloos voor zich uit en gaf geen kick wat aanduidde dat hij pijn zou hebben. Tussen de boerderij en de stal in stonden wat bankjes in een ruit vorm met in het midden wat smeulende kooltjes met erboven een klein theepotje. Op 1 van die bankjes liet Bonk zijn gehavende lichaam vallen en zuchtte hij eens diep. Wat was hem zojuist overkomen?!
Het bos veranderde mede dankzij hem weer terug in haar natuurlijke staat en even later vluchten haar bewoners voor een leger van een vrouw die duidelijke banden heeft met spinnen! En zonder dat hij haar ooit iets had aangedaan werd ook hij door haar en haar leger aangevallen. Nu lag hij zwaargewond op het bankje, moed en kracht verzameld om zichzelf te gaan verbinden voordat hij het bewustzijn zou verliezen door het massale bloedverlies. Met zijn laatste krachten kwam hij overeind en begon hij aan de helse klus.
Maar liefst 24 verbanden waren er nodig om het bloeden te doen stoppen en het was slechts een kwestie van geluk dat hij het had overleeft doordat hij het meest vitale deel van zijn lichaam goed had weten te beschermen. Op het moment dat de het spinnen-vrouwtje hem en alle anderen versteenden, stond hij op het punt het bijna op te geven en magie op zichzelf los te laten doormiddel van een scroll die hij had gekregen van Amy, maar even later kwam hij toch nog bij zinnen en stopte de scroll weer diep weg en kon hij ontsnappen.
Het bloeden was gestopt, maar nu had hij iemand nodig die hem een levensvoorraad aan genezingsdrankjes wilde schenken. Kristal had hij niet meer om ze te kopen, dus een groen appeltje voor geluk was nu wel welkom dacht hij. Even ligt hij nog bij te komen op het bankje als hem plots iets te binnen schiet. Het dwergenbier achter de boom dat hij zo slim had weten te bemachtigen! Al strompelend en met een gezicht dat boekdelen sprak over zijn lichamelijke staat, groef hij de fles op en al zittend en leunend tegen de boom, tegenover de boerderij, verorberde Bonk de fles alsof hij nooit anders deed. Dit was lang geleden en het smaakte op dit moment hemels, een welkome afwisseling van de zojuist gebeurde ellende. Het bier deed langzaam zijn werk en langzaam kreeg Bonk het gevoel in zijn benen in ieder geval weer terug. Nadat de fles op was, viel Bonk in een diepe slaap tegen de boom met de fles nog in zijn hand.
Quote
Like
Share

John vd L.
Takes the pill, being colorblind
John vd L.
Takes the pill, being colorblind
Joined: 8:05 AM - Feb 25, 2014

11:54 AM - Sep 02, 2014 #134

Wandelend door het bos vraagt het vragenmannetje zich hardop af...
-"Hoe handig zou het voor de nieuwe Smulpaepe zijn als Beremepper zijn nieuw verworven amulet weet te gebruiken? Dit kruispunt op de veiling klopt, met een kleine verschuiving in de uiteindelijke richting..."
-"Hoe kwam die brief aan Erik ook alweer daar?"
-"Zou Opir zijn verstand nog verliezen? Als dat zover komt, hoe gebeurde dat ook al weer? Als protegé heeft ie misschien geluk..."
-"Wie zijn er nog meer niet op hun plaats? Dave is in ieder geval terecht..."
-"De dief? O ja, die valt nu onder de witkop"
-"Misschien zou het handig zijn als ik alles eens in een boek bij zou houden...
Had ik dat niet al eens gedaan?"

Op dat moment ziet hij Bonk liggen.
-"Hé, ligt daar niet de 'Grootvader'? Hij lijkt er wel op... Afbeeldingen in zo'n boek zou ook niet verkeerd zijn..."
Voorzichtig trekt het vragenmannetje één van Bonks oogleden op en ruikt aan de bol. Na enig denken vouwt hij met zorg de huiden rond Bonk weer wat op zijn plaats.
"Als het hem is dan scheelt dit in ieder geval een fatale longontsteking..."

en na een bijna onhoorbare luchtverplaatsing rest aan geluid alleen nog het snurken van de trol en de zang van de muggen...
...Mag ik u iets vragen?
Quote
Like
Share

Dirk vd H.
Gets mail about bunnies...
Dirk vd H.
Gets mail about bunnies...
Joined: 7:49 PM - Sep 01, 2014

5:17 PM - Sep 02, 2014 #135

Na de laatste avond in de rustige handelspost "de Ignatius" besloot Cedrick in zijn dronken bui om toch maar naar zijn vrouw Fiona te gaan. Dronken onderweg kon hij zich niet meer inhouden en besloot tegen een boom aan te plassen. terwijl hij half stond te dansen en te zingen kwam hij tot zijn stomme verbazing dat de takken van de boom bewoog. met zijn glazige blik in zijn ogen zag hij dat het bos niet meer van steen was. zo snel mogelijk rende hij naar zijn huis maar zag dat Fiona en Bonk al lagen te slapen. stilletjes kroop hij naast zijn vrouw in bed en sloot hij zijn ogen.

De volgende dag werd Cedrick pas laat wakker. Op de tafel lag een brief van Fiona. Hierin stond geschreven: Lieve Cedrick, misschien heb je het nog niet gezien. zodra je buiten komt zal je merken dat alles anders is. In de 6 cirkels die we hier nu wonen heb ik dit hier nog nooit gezien. Het bos is niet meer van steen. Eindelijk kunnen we weer leven zoals eerst! Om van deze dag te kunnen genieten heeft Bonk de thee klaar staan. ik zie je straks. Liefs Fiona.

Cedrick rende naar buiten om te kijken of het echt geen droom was en inderdaad. de bloemen waren in bloei en de bomen waren nog nooit zo groen. Eindelijk zat het hen tegen. Eindelijk kon hij met zijn handel verder gaan, Eindelijk konden ze weer kristal verdienen.

Cedrick is het bos in gegaan en heeft tot laat in de avond gezocht naar zijn kruiden. verschillende drankjes en mengsels heeft hij gemaakt om zo ervoor te zorgen dat ze in 1 klap voorlopig niet meer zonder kristal zouden zitten.

Onderweg terug naar huis kon Cedrick zijn ogen niet geloven! daar lag bonk, zwaar toegetakeld met nog wat verhard bloed op de huiden. Bonk ligt te slapen tegen een boom, Cedrick kon op dat moment nog niet zien of dat Bonk bewusteloos was of sliep. voorzichtig kwam hij dichterbij en merkte dat Bonk bewusteloos in slaap gevallen is door de fles dwergenbier die ondertussen leeg is. (stiekem baalde Cedrick een beetje want die had ook graag van de dwergenbier een grote slok willen nuttigen). Cedrick mengt zijn kruiden om een genezingsmiddel te kunnen maken om de wonden van Bonk te laten herstellen. Na enige tijd is ook Cedrick uitgeteld en gaat naast Bonk liggen om zijn verwondingen in de gaten te kunnen houden. tot laat in de nacht probeert hij wakker te blijven maar uiteindelijk ook hij, valt hij in slaap.
Is Dave in?
Quote
Like
Share

Tristan/Toverdokter
Is close to deserving his own title
Tristan/Toverdokter
Is close to deserving his own title
Joined: 6:05 PM - Oct 28, 2008

6:32 PM - Sep 05, 2014 #136

Arnoud telt zijn winst na in het handelshuis.Hij spreekt in zichzelf:"Wat een mooie stukken verkochten ze bij de veiling.Jammer genoeg heb ik niks kunnen bemachtigen.Ik hoop dat de familie niet al te boos is op mij omdat ik van mij liet horen bij de trouw plechtigheid.Misschien is het beter als ik vertrek en ergens anders een winkel opzet.Ik kan de familie Rosemarop niet meer recht in de ogen aan kijken na mijn domme fout.Ja,dat ga ik doen.Mijn handel inpakken en vertrekken van hier."Arnoud begint met het inruimen van zijn spullen.
Faith guides me.There can only be one true religion.
Quote
Like
Share

Tristan/Toverdokter
Is close to deserving his own title
Tristan/Toverdokter
Is close to deserving his own title
Joined: 6:05 PM - Oct 28, 2008

2:17 AM - Sep 24, 2014 #137

Na ongeveer een uurtje heeft Arnoud alles ingeruimd van zijn winkel.Hij zucht...."sigh.....ik zal het handels huis en de familie Rosemarop wel gaan missen,maar ik zie geen andere oplossing."Hij kijkt nog een keer achterom voor hij de deur sluit achter zich."Och ja,misschien vind ik in een andere plaats een betere en meer lucratieve manier van handel drijven.Eerlijk gezegd ben ik best wel benieuwd wat de toekomst gaat brengen."Spreekt hij tot zichzelf.En Arnoud gaat met goede moed op pad.Op zoek naar een nieuwe stad of dorp,om daar zijn winkel op te zetten.Hij verdwijnt in de verte achter de horizon.
Faith guides me.There can only be one true religion.
Quote
Like
Share

Peter H./Bonk
Is close to deserving his own title
Peter H./Bonk
Is close to deserving his own title
Joined: 4:57 PM - Feb 12, 2006

6:33 PM - Sep 24, 2014 #138

Als Bonk plotseling wakkerschiet uit een nachtmerry kijkt hij verbaasd op. Naast hem ligt Cedric tegen de boom aan te slapen. Voorzichtig stond Bonk op en tilde Cedric langzaam op. Hij bracht hem naar binnen en legde hem in zijn eigen bed en stopte hem toe. Zachtjes liep hij het huisje uit en.....wacht eens even...."Bonk loopt huis uit?" vroeg hij zich verbaasd af. Het dwergenbier had duidelijk zijn werk gedaan en als hij dan zijn wonden bekijkt ziet hij er een mengsel van kruiden op zitten. Een glimlach verscheen op zijn gezicht terwijl hij naar het vuurtje liep naast de boerderij. "Die Cedric, goede man, ja.....goed man."
Hij bukte om het vuurtje weer aan te wakkeren en goot weer wat water uit zijn waterzak in zijn potje om op te warmen en ging bij het vuurtje zitten en haalde de verbanden van zijn wonden. Even keek hij tevreden en rustig, maar dan ziet hij een spinnetje lopen en schiet overeind en keek zenuwachtig om zich heen. Zou ze er weer aankomen? Maar na een tijdje merkt hij dat het maar een eenzame spin was en dat het verder rustig bleef. Hij stampte het spinnetje plat met zijn voet en ging weer zitten. Wat was er nou plotseling gebeurd gisteren, waar kwam die spinnenvrouw vandaan en waarom was ze zo boos op iedereen dat ze hen allemaal moest aanvallen?
Quote
Like
Share

Dirk vd H.
Gets mail about bunnies...
Dirk vd H.
Gets mail about bunnies...
Joined: 7:49 PM - Sep 01, 2014

7:00 PM - Oct 22, 2014 #139

Cedric word de volgende dag wakker in zijn bed naast fiona.
Hij vraagt zich hoe het kan dat hij in bed is beland.. Rustig staat hij op om te kijken waar bonk is.. Hij kijkt uit het raam en ziet bonk zijn thee klaar maken.. Cedric loopt naar bonk toe en gaat naast hem zitten... Bonk "zegt cedric" hoe kom je aan al je verwondingen.. Ik ben blij dat je er weer een stuk beter uitziet!
Is Dave in?
Quote
Like
Share