Unable to Load Database

Unable to Load Database

ess-dev
ess-dev

July 31st, 2007, 5:12 am #1

Dear All,

I'm migrating application "abc" from one server to other server using Migration Wizard. I'm exporting data and then importing/Loading to the application in the new server. Up to this point it works fine. But some times when i'm trying to start the application "abc" in the new server, it is giving the error as
"Error: 1002097 Unable to load database". Please help me to resolve this issue

Quote
Share

ess-dev
ess-dev

July 31st, 2007, 12:44 pm #2

Hi,

Pls. reply back to this message
Quote
Share

sarma
sarma

July 31st, 2007, 3:13 pm #3

Usually you will get this error if the database is corrupted.

On the analytical server where ABC database is residing - Try rebooting server, the reason being a thread is holding on to the Server.Before doing this take a back up of your security file.

Do you have any back ups of your security file (ESSBASE.SEC file). If you do then go to the previous version of the security file and then you may need to recreate the Application and Database.

IMPORTANT: Make sure you take a back up of your security file.

Hope this helps.
Sarma

Quote
Share

DrFosterman
DrFosterman

July 31st, 2007, 5:09 pm #4

Dear All,

I'm migrating application "abc" from one server to other server using Migration Wizard. I'm exporting data and then importing/Loading to the application in the new server. Up to this point it works fine. But some times when i'm trying to start the application "abc" in the new server, it is giving the error as
"Error: 1002097 Unable to load database". Please help me to resolve this issue
It may be worth taking a look at the server (Essbase.log) and application logs to see if there is any other indications.
Quote
Share

kk
kk

July 31st, 2007, 10:02 pm #5

Dear All,

I'm migrating application "abc" from one server to other server using Migration Wizard. I'm exporting data and then importing/Loading to the application in the new server. Up to this point it works fine. But some times when i'm trying to start the application "abc" in the new server, it is giving the error as
"Error: 1002097 Unable to load database". Please help me to resolve this issue
try killing all the esssvr processes running on the new server, and reboot the essbase service then, start the application.
Quote
Share

Anonymous
Anonymous

August 1st, 2007, 3:18 am #6

Re: Unable to Load Database
Quote
Share

Rami.
Rami.

August 1st, 2007, 2:22 pm #7

Dear All,

I'm migrating application "abc" from one server to other server using Migration Wizard. I'm exporting data and then importing/Loading to the application in the new server. Up to this point it works fine. But some times when i'm trying to start the application "abc" in the new server, it is giving the error as
"Error: 1002097 Unable to load database". Please help me to resolve this issue
I have had this happen to me when I migrated the databases just a few weeks ago..

The best solution I have found so far is to stop the application and delete all .ind, .pag, .esm and .tct files for the troubled database and restart the application.

It will create these files from scratch and you can load your data.

NOTE: Instead of deleting these files just rename them so if you can't get it to work you may want to put rename them back..

Hope this helps..
Quote
Share


Confirmation of reply: