my demak COUGAR250

Post pictires of your bike. the best bike will be awarded the best bike of the month!!

my demak COUGAR250

yustr8
Bikerz
yustr8
Bikerz
Joined: Nov 12 2010, 12:02 PM

Dec 30 2010, 12:42 PM #1

tanya dia siapa kita dan pulang kemana, akhirnya.....

DEMAK Cougar 250cc
Yamaha Nouvo 115s
Quote
Like
Share

zed_61
Otai
Joined: May 29 2009, 04:18 PM

Dec 30 2010, 01:11 PM #2

Mengancam juga cougar ni ....... kalu kastamkan lagi terancam
Nak tanya chrome tahan tak? ......












Quote
Like
Share

pako
Otai
Joined: Feb 3 2006, 07:45 AM

Dec 30 2010, 04:17 PM #3

memula kt buang dulu stiker tuh... hehehhe :D racoon jahat nih... hehehehe :D

pastu pastu pastu...... em... sukati la nak buat ape.. keh keh keh ....


nak cadangan jadi nakal or skima???

nakal
+++
tukar handle.... ofkos ape hanger la..12 inci cukup!
wrap those ekjos...
itamkan separoh headlamp...
pakai signal kecik lagi.... smp jpj x nampak langsung... hehehhee :D
bukak fender depan... heheheh :D
tukar tiub lebar skit....depan jer....
ubah seat jadi laen skit...pekenama ntah.. lupe dah..
hehehehhe...

skima
-------
menten hendle...
tambah stiker api2 lagi...
tambah lagi foglite..
side box....
krom kotak penutup bateri tepi...
n etc.....

ape2 pun pilihan anda.... doit anda.. adalah yg terbaik....
choooose wisely padawan.... hehehehheh :D

bukak web n amik contoh termurah bikin..n senang.... minor modified cukup...
sekadar utk cantek ghuper... :D

Get Ur Mouth Louder coz My Exhaust is LOUDER, Lives Saved by IT!! :lol:
Quote
Like
Share

penunggu
Otai
Joined: Jun 19 2008, 04:01 AM

Dec 31 2010, 01:13 AM #4

alang alang hitam tuh tukor kaler flat black lee...shine shine nih memancor yop... :D
Quote
Like
Share

zed_61
Otai
Joined: May 29 2009, 04:18 PM

Dec 31 2010, 04:17 AM #5

penunggu @ Dec 31 2010, 09:13 AM wrote:alang alang hitam tuh tukor kaler flat black lee...shine shine  nih memancor yop... :D
Ha ... buat macam si dinbobber ..... sori din pinjam gambar moto .... kalu dapat pinjam moto lagi baik ....


Quote
Like
Share

yustr8
Bikerz
yustr8
Bikerz
Joined: Nov 12 2010, 12:02 PM

Jan 1 2011, 06:29 AM #6

:D :D mmmm, kalau nak bikin mesti laa bikin cm jahat sket....
kalau skema baik aku pakai SYM200 tuuuu :lol:

esok lusa nak potong ejos..... ada modal sket nak buat straight pipe ke sebelah kana motot.......dua2. aku suka bunyi bising ejos.....ngeeee
:D
sambil2 tu nak tukaq air filter ke K&N. nak kasik tersembol ke sebelah kiri sket.....
cat & sticker tu,,,, natilaa kau gosot ngan kretas pasiaq...... cat bila ada idea kaler2 menarik hati....

handle bar nak tukaq mcm drag bar kot..... ape hanger cm susah nak buat u'turn jer :blink: :blink: tak besa kot.....

paling aku nak buat dlm masa trdekat ni adalah seat pan yg nipih2 tu.... tapi aku nak menten 2 seater.... bini nak ikut ride.....

dlm pemikiorran....... bobber!!! yes bobber.......
tanya dia siapa kita dan pulang kemana, akhirnya.....

DEMAK Cougar 250cc
Yamaha Nouvo 115s
Quote
Like
Share

prebetsabu
Otai
Joined: Feb 19 2010, 04:53 PM

Jan 1 2011, 07:32 AM #7

Sym 200 = skema = blekie? :ph43r:


Nak wat sean pan nipis tp nk double seater? Double seat pan ke camna?
www.masviona.com
I'm a blogger, so bare with me ;)

Quote
Like
Share

blackie
Otai
Joined: Apr 14 2008, 06:00 AM

Jan 1 2011, 09:55 AM #8

ehem ehem...

ada yg tk syg mulut nih...

tkpe2...

nnt sy ragging ini newbie suh tiup lampu kt rest. mmz tuh sampai padam... :ph43r:
Quote
Like
Share

yustr8
Bikerz
yustr8
Bikerz
Joined: Nov 12 2010, 12:02 PM

Jan 1 2011, 01:10 PM #9

alamak brado blackie..... sory
SYM200 pun OK tak skema..... (bodek balik....) laju dr motot aku. tiap2 hari aku try potong motot sym tp x penah dapat........
:D

nak buat seat pan single laa..... tp ingat nak buat seat tambahan utk pembonceng blakang yg magnetic tu....boleh cabut boleh pasang bila2......

tak pun cenghini:
http://l14.sphotos.l3.fbcdn.net/hphotos ... 3185_n.jpg

tak pun mcm nih....tp buat panjang sket...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 4007_n.jpg
tanya dia siapa kita dan pulang kemana, akhirnya.....

DEMAK Cougar 250cc
Yamaha Nouvo 115s
Quote
Like
Share

yustr8
Bikerz
yustr8
Bikerz
Joined: Nov 12 2010, 12:02 PM

Jan 1 2011, 01:19 PM #10

satughi bros.....

MMZ shah alam tu kat mana haa.....boleh laa join bikers2 yg experience ni.... ceng korg!....
tanya dia siapa kita dan pulang kemana, akhirnya.....

DEMAK Cougar 250cc
Yamaha Nouvo 115s
Quote
Like
Share

Joined: Apr 22 2009, 02:16 AM

Jan 2 2011, 07:52 AM #11

yustr8 @ Jan 1 2011, 09:19 PM wrote: satughi bros.....

MMZ shah alam tu kat mana haa.....boleh laa join bikers2 yg experience ni.... ceng korg!....
bukit jelutong... :)
Quote
Like
Share

yustr8
Bikerz
yustr8
Bikerz
Joined: Nov 12 2010, 12:02 PM

Jan 2 2011, 02:58 PM #12

chopperSengkek @ Jan 2 2011, 03:52 PM wrote:
yustr8 @ Jan 1 2011, 09:19 PM wrote: satughi bros.....

MMZ shah alam tu kat mana haa.....boleh laa join bikers2 yg experience ni.... ceng korg!....
bukit jelutong... :)
thanks bro.....
ada kelapangan & kesempatan aku mesti pegi cari korg kt MMZ tu...... kekadang ride x de geng ni cam pelik laa.... org pandang2 jer..... :unsure:
tanya dia siapa kita dan pulang kemana, akhirnya.....

DEMAK Cougar 250cc
Yamaha Nouvo 115s
Quote
Like
Share

pakcikown
Otai
Joined: Jul 17 2008, 11:04 AM

Jan 5 2011, 06:36 AM #13

org pandang stiker api2 tu kot...hehehe. :D
Quote
Like
Share

pojee
Otai
Joined: Sep 14 2008, 10:29 AM

Jan 5 2011, 10:10 AM #14

pakcikown @ Jan 5 2011, 02:36 PM wrote: org pandang stiker api2 tu kot...hehehe. :D
:D :lol: :D
BAGUIH DOK ADA
Quote
Like
Share

ketetel
Otai
Joined: Dec 29 2008, 05:08 AM

Jan 11 2011, 04:05 AM #15

Syantekla moto lu bro...
caugar ni berapa harga otr..???

Potong bro jangan tak potong... :)

B)
Lebih baik Jadi orang PENTING..
TETAPI...yang lebih-lebih penting ialah jadi ORANG BAIK....
Quote
Like
Share