KABURATOR OEM

u got problem with ur bike? tell us! we'll fix ur bike!!

KABURATOR OEM

zawawi
Otai
Joined: Nov 4 2007, 04:51 AM

Jan 13 2011, 11:36 PM #1

Aku semalam outstation KL. Pastu jalan2 ke NKS cari kaburator, tauke situ bagi aku dua jenis kaburator.
1. OEM Carb-RM400. Katanya ori malaysia punye
2. JAPAN Ori Carb- Yang ni totally imported from japan.

Aku dah tengok barang, nak amik terus risau kena kencing. So sape penah beli ini carb di NKS, or any Comment..Tauke tu cakap dah jual banyak n xde masalah...

TQVM
Reply
Like
Share

penunggu
Otai
Joined: Jun 19 2008, 04:01 AM

Jan 14 2011, 01:28 AM #2

just nak ingat kan yg ori punye jual dekat modenas harge RM 700-800 lebih kurang..

so kalau yg kat nks punye ori tuh harge lebih kurang aje baik amik kat modenas..adalah lebih baik
Reply
Like
Share

Joined: Aug 4 2008, 11:23 AM

Jan 15 2011, 09:47 AM #3

seconded!
Reply
Like
Share

fadly98
Otai
Joined: Sep 27 2007, 12:51 AM

Jan 22 2011, 12:04 PM #4

kawan amek ori modenas RM500. tp lupa dah tahun brapa. ride sedap nyum2. zamawi, sherry leh tlg cari pintu belakang modenas. haritu dia kata dia leh tlg cari klu nak.
Reply
Like
Share

zawawi
Otai
Joined: Nov 4 2007, 04:51 AM

Jun 23 2011, 04:57 AM #5

Dah beli carb Ori from NKS motorsports..Rege RM400.00
Timing ok..test ride pon ok..tapi macam ade bunyi something pada block..macam bunyi timing chain jer..dari dulu pon ada bunyi dah..

Set GPS....Test guna ekzos standard..dapat top speed 106kmh..
Set GPS..Text Guna Aftermarket Ekzos dapat Top Speed 143 Kmh...nak test lagi 1-2 minggu ni...tempat test Lebuh Raya Pantai timur..hehe

Masalah skrg susah nak start..bunyi pada starter relay..tolak hidup..tapi kadang2 start hidup pulak..pening2..
Reply
Like
Share

Joined: Apr 22 2009, 02:16 AM

Jun 24 2011, 12:26 AM #6

zawawi @ Jun 23 2011, 12:57 PM wrote: Masalah skrg susah nak start..bunyi pada starter relay..tolak hidup..tapi kadang2 start hidup pulak..pening2..
carbon starter... :)
Reply
Like
Share

NoX
Joined: Apr 13 2011, 08:51 AM

Jun 30 2011, 02:10 AM #7

fadly98 @ Jan 22 2011, 08:04 PM wrote:kawan amek ori modenas RM500. tp lupa dah tahun brapa. ride sedap nyum2. zamawi, sherry leh tlg cari pintu belakang modenas. haritu dia kata dia leh tlg cari klu nak.
salam bro...
aku nak carik carb jgk ni... jaguh aku dah semput2 dah... antar bengkel kata carb dah mampus...
Reply
Like
Share

penunggu
Otai
Joined: Jun 19 2008, 04:01 AM

Jun 30 2011, 07:01 AM #8

NoX @ Jun 30 2011, 10:10 AM wrote:
fadly98 @ Jan 22 2011, 08:04 PM wrote:kawan amek ori modenas RM500. tp lupa dah tahun brapa. ride sedap nyum2. zamawi, sherry leh tlg cari pintu belakang modenas. haritu dia kata dia leh tlg cari klu nak.
salam bro...
aku nak carik carb jgk ni... jaguh aku dah semput2 dah... antar bengkel kata carb dah mampus...
nox,

ko pakai carb aper? ori ker?kalu ori ko punye manigfold tuh yg dah bocor.tukar yg tuh ajer lagi murah...kalu x ko tampal ajer dgn gam epoxy.

bengkel tuh cakap carb dah mampus?...

<_<
Reply
Like
Share

Joined: Jun 5 2011, 12:45 AM

Jul 10 2011, 07:51 AM #9

penunggu @ Jun 30 2011, 03:01 PM wrote:
NoX @ Jun 30 2011, 10:10 AM wrote:
fadly98 @ Jan 22 2011, 08:04 PM wrote:kawan amek ori modenas RM500. tp lupa dah tahun brapa. ride sedap nyum2. zamawi, sherry leh tlg cari pintu belakang modenas. haritu dia kata dia leh tlg cari klu nak.
salam bro...
aku nak carik carb jgk ni... jaguh aku dah semput2 dah... antar bengkel kata carb dah mampus...
nox,

ko pakai carb aper? ori ker?kalu ori ko punye manigfold tuh yg dah bocor.tukar yg tuh ajer lagi murah...kalu x ko tampal ajer dgn gam epoxy.

bengkel tuh cakap carb dah mampus?...

<_<
Betul2 bro~~ dulu i gi garaje motor lain pun.. dia org kasi i tau carbon sudah mampus!! tapi.. carb kita tak mungkin mampos~~ cuma ia dah kotor ke atau dah bocor.. gi bagi carb punya EXPERT modified sikit.. jaguh u boleh TERBANG!! hahaha.. i pun ada kes sama cam u dulu. tapi selepas modify!! seh!! boleh 120km/h kat highway bro~~ selepas tukar eksos kereta!! dan pakai minyak 97 boleh gi sampai 140km/h!!! hehehe...
Sleeping Beauty has AWAKEN!!!!
Choppers Angel on the way~~~ ^^


facebook.com/eric.teh8422

facebook.com/ClickMii
Reply
Like
Share

techman
Otai
Joined: Aug 3 2008, 12:57 PM

Jul 11 2011, 12:01 AM #10

Do standard 'main'tenance dulu.

- no mods needed if all system still at standard. Any changes to compression ratio need to have ur system retuned.
Reply
Like
Share