Cadangan BODOH! 60kmsj

road tax? anything new on JPJ? polis traffic? contoH: suma chopper diwajibkan pakai monkey bar ke... =p
geronggang
Otai
Joined: Sep 5 2008, 09:58 AM

Sep 13 2008, 08:18 AM #2

uiks? pasang talipinggang keledar belakang pon xselesai lagi ini bai mau cadang tunggang mutot 60kmj??? 60bsj ok la relevan, ini 60kmj look like paddling bicycle je ahaks :P
Reply
Like
Share

fadly98
Otai
Joined: Sep 27 2007, 12:51 AM

Sep 13 2008, 09:50 AM #3

60km/j. Pukul berapa aku sampai opis! Kriss pun aku tibai sampai 130km/h.
Reply
Like
Share

matkeyz
Otai
Joined: Dec 2 2006, 05:05 AM

Sep 13 2008, 11:54 AM #4

jalan kaki pun kalu nak eksiden pun, parah jugak.. org gila je yg keluarkan kenyataan cam tu!! :angry:
Reply
Like
Share

fadly98
Otai
Joined: Sep 27 2007, 12:51 AM

Sep 13 2008, 12:13 PM #5

org yg bagi cadangan ni sebenarnya dia x pernah naik motor. sepatutnya sebelum cakap refer dulu kt org ramai dengan buat research ke.
Reply
Like
Share

Jason
Otai
Joined: Aug 3 2008, 08:45 AM

Sep 13 2008, 02:32 PM #6

60 km/h lagi bahaya......
lambat sangat... kan disodok dari belakang...lagi parah.....

Kalau dari depan sempat lagi nak mengelak dan brek kecemasan...

Memang mamat tu komfom tak pernah naik motor....
sedap mulut je dia hentam.... :ph43r: :angry:

Apa kata kita ajak dia demo naik motor 60 km/h kat port klang (kawasan banyak trailer), terkencing jugak aku rasa mamat ni.....
It will get ugly first, before it get pretty......

Reply
Like
Share

airzack
Otai
Joined: Nov 17 2006, 11:15 AM

Sep 13 2008, 03:11 PM #7

memang bengong itu orang...bole buat statement mcm tu utk rider bwh 250cc?...hbis tu, rider yg pkai above 250cc diberi privilege utk ride selaju yg boleh ke?...dh nyanyuk teruk kot org tua tu...tak pun serban yg die pkai tu dh bagi brain damage kt kepale otak die dh kot...

daripada 60km/s, baik bagi 25km/s lagi bagus...just in case tetibe brake moto x b'fungsi...bole tahan ngn kaki... :lol: :lol: :lol: :lol:
Reply
Like
Share

Azroy
Otai
Joined: Jul 19 2008, 02:04 PM

Sep 13 2008, 03:31 PM #8

tolak lagi bagus..confirm tak eksiden

THE EVOLUTIONS!
Reply
Like
Share

Lordbogon
Otai
Joined: Nov 21 2007, 05:49 PM

Sep 13 2008, 04:26 PM #9

bape laju? 60km/h? kepale hotak die.. :angry:

baik nek beskal aje <_<

xpun suro die usul kt palimen suro yg mane cc 250 below tu di tred in dgn yg bercc 250 above..sgale perbelanjaan tred in tu dtanggung oleh mangkok ni sendri..kite ni pakai aje..sapa maw rugi..ade bran?

so bro n sistah..get ready to ride da big bike..perghh (bayangkan yg mane skang nek muto expai akn btuka jd harley)

mcm eklan mawi n sindarela..mawi kate: u hope my dear..u hope.. :lol:

We Believe the machine you sit on can tell the world exactly where you stand
MANUSIA PALING NGERI..!!
THE DISASTER INTERRIGATOR
Reply
Like
Share

pakcikown
Otai
Joined: Jul 17 2008, 11:04 AM

Sep 14 2008, 02:19 AM #10

sabar...sabar..... lps ni kita mod moto kaw2 kasi berat..taruk eksesori bnyk2 kasi sarat..tayar blkg pakai saiz 280..dpn 180..moto antar kt ju bikin jadi tough.guna besi tebal2. nnti bila bwk throtel dh abis pulas, moto boleh gi 60km/j je.
Reply
Like
Share

elkay_lee
Otai
Joined: Dec 11 2007, 03:49 AM

Sep 14 2008, 02:44 AM #11

dulu helmat! ni speed plak?!
eh bangang lah benggali tu! sepak kepala dia bagi terburai gundu dia tu! gampang betul! napa tak suruh mesedis / bmw / kentahapalancaulagi ket mewah yang 1.8 ke atas bawak 90km/h jer! bangsat sangat ke org yang naik motor nih? sampai di tekan2 macam tu? elok kasi bubar jer JKJR tu.. buang duit rakyat jer... kerja tak banyak mana kecoh jer lebih... ayam (ayat sebenar telah aku tapis sendiri) pun tau makan berak dan dok dalam kandang jer... ini standard apakejadah ntah? gampanganakharamcilakalaknatbabipundekharamjadah!

pasni apa plak lagi? napa tak suruh org gaji 1000 kebawah bawak basikal dan 2000 ke bawah bawak motor? 3000 kebawah bawak keter? 4000 ke bawah bawak van, 5000 ke bawah bawak lori 1 tan, dan yang 5000 ke atas bawak treler ker!? bernas apa cadangan tu? atau pegi mampus jer diorang yang tak pernah hidup susah... naik beskal dan motor pun tak pernah..! macam bagussss sangat idea gampang tuh!

eeeee... kurus betul puasa aku hari nih! mana plak rokok aku nih haa! ni ada plak keyboard yang kena hentak kang nih! arrrghh! bangsssaaaat!

angry elkay

:angry:
Reply
Like
Share

pakcikown
Otai
Joined: Jul 17 2008, 11:04 AM

Sep 14 2008, 02:55 AM #12

elkay_lee @ Sep 14 2008, 10:44 AM wrote: dulu helmat! ni speed plak?!
eh bangang lah benggali tu! sepak kepala dia bagi terburai gundu dia tu! gampang betul! napa tak suruh mesedis / bmw / kentahapalancaulagi ket mewah yang 1.8 ke atas bawak 90km/h jer! bangsat sangat ke org yang naik motor nih? sampai di tekan2 macam tu? elok kasi bubar jer JKJR tu.. buang duit rakyat jer... kerja tak banyak mana kecoh jer lebih... ayam (ayat sebenar telah aku tapis sendiri) pun tau makan berak dan dok dalam kandang jer... ini standard apakejadah ntah? gampanganakharamcilakalaknatbabipundekharamjadah!

pasni apa plak lagi? napa tak suruh org gaji 1000 kebawah bawak basikal dan 2000 ke bawah bawak motor? 3000 kebawah bawak keter? 4000 ke bawah bawak van, 5000 ke bawah bawak lori 1 tan, dan yang 5000 ke atas bawak treler ker!? bernas apa cadangan tu? atau pegi mampus jer diorang yang tak pernah hidup susah... naik beskal dan motor pun tak pernah..! macam bagussss sangat idea gampang tuh!

eeeee... kurus betul puasa aku hari nih! mana plak rokok aku nih haa! ni ada plak keyboard yang kena hentak kang nih! arrrghh! bangsssaaaat!

angry elkay

:angry:
"eii sedare,..betul punya marah nampak.."

"apa daa syyh syyyhh..psl exsiden pon mau buat undang2 bwk 60km/j ka..."
"dh cerite dia mcm tu.."
"ye lah..xkan sampai mcm tu skali... buat la cerita ikan laga ke...kumbang terbang ke... heii bai!! jgn main bangsat aa!!"
Reply
Like
Share

Joined: May 2 2008, 08:22 AM

Sep 14 2008, 04:07 AM #13

dorang nak setkan hadlaju 60 ke,90 ke atau 110 ke,itu dorang punye pasal (ada lah reason yang munasabah!)..apa2 pun kita yang pulas throttle!!!...kita nak pulas abis ke,sampai cecah meter sekalipun(kalau ada le!!) terpulang lah pada kite....kalau apa2 yang berlaku kita yang tanggung!!!...cuba korang tengok kat highway (kena tengok diri sendiri jugak!)...hadlaju kat highway 110km/j....tapi orang tetap speed,..kalau jenis yg beringat "dengan yg tersayang"..baru ikut hadlaju!!!...
So kekawan...renung2kan dan selamat beramal!!!!>>>>
Reply
Like
Share

elkay_lee
Otai
Joined: Dec 11 2007, 03:49 AM

Sep 14 2008, 04:31 AM #14

175J Da Virus @ Sep 14 2008, 12:07 PM wrote: dorang nak setkan hadlaju 60 ke,90 ke atau 110 ke,itu dorang punye pasal (ada lah reason yang munasabah!)..apa2 pun kita yang pulas throttle!!!...kita nak pulas abis ke,sampai cecah meter sekalipun(kalau ada le!!) terpulang lah pada kite....kalau apa2 yang berlaku kita yang tanggung!!!...cuba korang tengok kat highway (kena tengok diri sendiri jugak!)...hadlaju kat highway 110km/j....tapi orang tetap speed,..kalau jenis yg beringat "dengan yg tersayang"..baru ikut hadlaju!!!...
So kekawan...renung2kan dan selamat beramal!!!!>>>>
wei mana menghilang?

napi... aku paham maksud ko tu...

kita celik2 dapat lesen (atau takde lesen) bawak motor atau keter dah diajar bawak ikut signboard... kalau 110... 110 lah.. kalau 60.. 60 lah...
ada jugak yang tengin (bingai) kalau nampak 60.. bwk 60.. nampak lagi 60... dia kasi campur jadi 120! nampak lagi 60 dia tekan sampai 180!

tapi kalau kita dah biasa berjalan disuruh merangkak... siuman ker? <_<
Reply
Like
Share

Joined: May 2 2008, 08:22 AM

Sep 14 2008, 05:15 AM #15

aku ada kat sini lah dotot..tak ke mana..bz skit bulan2 posa ni ,yela kena buat amal banyak2..hhehehe...!!!!
Reply
Like
Share