seinen en script

Joined: 16 Apr 2011, 09:07

29 Nov 2016, 19:32 #31

verbo622 @ Nov 29 2016, 07:08 PM wrote: WAT VOOR FOUT GEEF HET AAN.

geef het vertreksein rood of wit licht
geef het een fout melding in de CM of in het spel.

probeer zo duidelijk mogelijk te zijn om geholpen te worden. :coffee:
hallo...

Onderstaande zie je de foutmeldingen en hoe op te lossen weet ik echt niet






dank je wel verbo
Reply
Like

Joined: 06 Feb 2009, 18:53

29 Nov 2016, 20:11 #32

je mist enkele onderdelen.
kijk bij list dependencies wat je mist.
waarschijnlijk corona's. voor de rest zit er verder niet in dacht ik.

hier optehalenhttp://link.trainzonline.nl/dl/647
Reply
Like

Joined: 16 Apr 2011, 09:07

30 Nov 2016, 15:59 #33

Ik heb alles opnieuw geinstalleerd ook de link van verbo van de corona's.
De vertrekseinen komen nu ook in beeld alleen de texlibsignal NS1965 komt wel in de lijst voor maar kan deze niet selecteren.
Ik ben toen maar gaan kijken naar de fouten. Hier onder de lijst met foutmeldingen die ik krijg.
Heb ze niet allemaal omdat sommige de zelfde fout melding hebben.:






In de gebruiksaanwijzing die erbij hoort horen de onderstaande seinen erin te zitten die er niet inzitten bij de downloads:

Sig NS65 Home P R (gewoon P-hoofdsein, rechts te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80002:1
Sig NS65 Home P L (gewoon P-hoofdsein, links te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80003:1
Sig NS65 Home R (gewoon hoofdsein, rechts te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80000:1
Sig NS65 Home L (gewoon hoofdsein, links te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80001:1
Sig NS65 Home+Digit R (hoofdsein met cijferbak, rechts te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80005:1
Sig NS65 Home+Digit L (hoofdsein met cijferbak, links te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80006:1
Sig NS55 Home+Digit R (hoofdsein met cijferbak, rechts te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80009:1
Sig NS55 Home+Digit L (hoofdsein met cijferbak, links te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80008:1

ook op het plaatje staan er poortseinen en dwergseinen, maar die staan er ook niet in.

hieronder heb ik de lijst die in de downloads vanhttp://link.trainzonline.nl/dl/152 zitten





Ik weet het niet meer :wacko: :blink:
Reply
Like

Joined: 21 May 2009, 15:13

30 Nov 2016, 18:50 #34

De "errors" die je laat zien zijn alleen waarschuwingen en dus niet ernstig.
In de gebruiksaanwijzing die erbij hoort horen de onderstaande seinen erin te zitten die er niet inzitten bij de downloads:

Sig NS65 Home P R (gewoon P-hoofdsein, rechts te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80002:1
Sig NS65 Home P L (gewoon P-hoofdsein, links te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80003:1
Sig NS65 Home R (gewoon hoofdsein, rechts te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80000:1
Sig NS65 Home L (gewoon hoofdsein, links te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80001:1
Sig NS65 Home+Digit R (hoofdsein met cijferbak, rechts te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80005:1
Sig NS65 Home+Digit L (hoofdsein met cijferbak, links te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80006:1
Sig NS55 Home+Digit R (hoofdsein met cijferbak, rechts te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80009:1
Sig NS55 Home+Digit L (hoofdsein met cijferbak, links te plaatsen) Kuidnr 2:75834:80008:1

ook op het plaatje staan er poortseinen en dwergseinen, maar die staan er ook niet in.
Zoals al eerder vermeld zijn die ook niet meer te krijgen. Dat was de set van Gert.
Reply
Like

Joined: 16 Apr 2011, 09:07

01 Dec 2016, 17:23 #35

Ik ga dan over naar die van jou Olaf....maar dan heb ik een vraag over onderstaande printscreen.

Wat voor seinen moet ik hier nu allemaal plaatsen, want er komen seinen voor met een digibord maar er zitten geen wissels tussen.





Alvast bedankt

Jeroen
Reply
Like

Joined: 21 May 2009, 15:13

01 Dec 2016, 18:54 #36

Hallo

Ik zou er niet te druk om maken. De seinen zijn toch niet gescript. Als je uit mijn set 2 seinen met cijferbak achter elkaar plaatst dan geeft de 1e toch geen cijfer omdat hij dan een 2e sein "ziet".

Ik kijk gewoon naar wat voor een wissel achter het sein zit. Dus vanaf de kant waar de wisselmotor zit.
Naar jou plaatje kijkend ziet sein 98 wissel 151B niet maar juist naar de wissel die daarna komt.
Sein 118 kijkt naar wissel 151A.

Olaf
Reply
Like

Joined: 16 Apr 2011, 09:07

01 Dec 2016, 19:58 #37

ah duidelijk

Dank je wel Olaf
Reply
Like

Joined: 16 Apr 2011, 09:07

01 Dec 2016, 20:15 #38

olaf99 @ Dec 1 2016, 07:54 PM wrote: Hallo

Ik zou er niet te druk om maken. De seinen zijn toch niet gescript. Als je uit mijn set 2 seinen met cijferbak achter elkaar plaatst dan geeft de 1e toch geen cijfer omdat hij dan een 2e sein "ziet".

Ik kijk gewoon naar wat voor een wissel achter het sein zit. Dus vanaf de kant waar de wisselmotor zit.
Naar jou plaatje kijkend ziet sein 98 wissel 151B niet maar juist naar de wissel die daarna komt.
Sein 118 kijkt naar wissel 151A.

Olaf
De seinen blijven allemaal op geel staan terwijl het spoor vrij is.

wat doe ik fout?
Reply
Like

Joined: 21 May 2009, 15:13

02 Dec 2016, 17:01 #39

Hallo

Weet het zo niet. Staan ze ver genoeg van elkaar? Is de rest van de baan al voorzien van seinen? Zijn alle spoordelen goed verbonden?

Olaf
Reply
Like

Joined: 16 Apr 2011, 09:07

02 Dec 2016, 19:19 #40

olaf99 @ Dec 2 2016, 06:01 PM wrote: Hallo

Weet het zo niet. Staan ze ver genoeg van elkaar? Is de rest van de baan al voorzien van seinen? Zijn alle spoordelen goed verbonden?

Olaf
Hallo Olaf.... nee de seinen staan op afstand zoals deze op goole eart ook staan.

Nuéén spoor gaat bijna goed maar mijn hoofdbreker is een spoor waar steeds wordt vermeld waiting for clearance.

Ik heb een 2 seinen staan de dwerg sein blijft op rood staan terwijl de sein verderop op geel staat.
Heb het stuk spoor en wissels opnieuw geplaatst maar de melding blijft.
Als ik deze seinen weg haal begint de trein te rijden maar stopt en ver meld dat een andere trein het op het spoor rijd terwijl dit niet het geval is. Zet ik de wissel handmatig over gaat de trein wel rijden.
ook als ik de trein een spoor verder zet met de zelfde richting blijft hij de melding geven

heb geen idee...Fout in Tane?
Reply
Like

Joined: 21 May 2009, 15:13

02 Dec 2016, 21:03 #41

Ik heb geen idee
Reply
Like

Joined: 16 Apr 2011, 09:07

08 Dec 2016, 10:25 #42

olaf99 @ Dec 2 2016, 10:03 PM wrote: Ik heb geen idee
Probleem opgelost :D

heb het hele stuk rails inclusief engelse wissel verwijderd en de vertakkingen stuk voor stuk gelegd tot dat ik er achter kwam wat er fout ging.
De wissels bleven verkeerd staan waardoor de dwerg sein niet op groen kwam te staan. handmatig aangepast en t werkt.

maar in de beschijving van olaf staat dat wanneer een trein de dwergsein passeert hij niet harder gaat dan 40km. bij mij gaan ze er met 65km voorbij razen
Reply
Like

Joined: 21 May 2009, 15:13

08 Dec 2016, 19:13 #43

Hallo

Goed dat het nu werkt.

Maar nogmaals, de seinen hebben geen invloed op de snelheid van de treinen. De seinen zijn puur optisch.

Om de snelheid te beïnvloeden heb je snelheidsborden nodig. Indien nodig gebruik onzichtbare snelheidsborden.

Olaf
Reply
Like

Joined: 16 Apr 2011, 09:07

12 Dec 2016, 09:25 #44

olaf99 @ Dec 8 2016, 08:13 PM wrote: Hallo

De seinen zijn puur optisch.

Om de snelheid te beïnvloeden heb je snelheidsborden nodig. Indien nodig gebruik onzichtbare snelheidsborden.

Olaf
ah....
Oke olaf. Dank je wel voor je hulp, :)
Reply
Like