KRAJ VELIKE PREVARE U MEDJUGORJU

KRAJ VELIKE PREVARE U MEDJUGORJU

Joined: October 19th, 2008, 2:36 am

August 27th, 2009, 6:01 pm #1

KRAJ VELIKE PREVARE U MEDJUGORJU

Papa krenuo u obraun s Medjugorjem
U okviru prvog slubenog i decidiranog izjanjavanja u medijima po ovom pitanju, Benedikt XVI najavio je da e Vatikan pokrenuti disciplinske mjere protiv sveenika Tomislava Vlaia, samozvanog 'duhovnog oca' estero djece koja su tvrdila da im se ukazala Gospa

Papa je odobrio da Kongregacija Svete Stolice kazni veleasnog Tomislava Vlaia, klerika Reda Manje brae i utemeljitelja drustva Kraljice Mira, potpuno smo tvoji, po Mariji k Isusu jer je irio neistinu, manipulirao narodom i bio neposluan. Dekret Svete Stolice uruen je vl. Vlaiu u Rimu, a uruenje je su potpisali generalni ministar reda Manje brae, otac R. Carballo. Vlaia optuuje da je upleten u meugorski fenomen, a kaznene mjere ukljuuju boravak u kui Reda u Lombardiji, zabranjen je rad u udruzi te mu je zabranjeno sklapanje pravnih poslova, propovijedanje, duobrinitvo i ispovijedanje.
Papa Benedikt XVI proglasio je navodno meugorsko svetite, mjesto hodoaa, 'prevarom', jo jednom uputio apel vjernicima da u tom kontekstu vie ne odlaze u Meugorje, objavljeno je na internetskom portalu slovenskog Dnevnika.

U prvom slubenom i decidiranom izjanjavanju u medijima po ovom pitanju Benedikt XVI najavio je da e Vatikan pokrenuti disciplinske mjere protiv sveenika Tomislava Vlaia, koji i dalje tvrdi da mu se Gospa za ivota ukazala barem 40 tisua puta! Papa je izrazio sumnju.
Vlai, koji e 'biti suspendiran', usko je povezan sa sluajem meugorskih ukazanja, nakon to se proglasio 'duhovnim ocem' estero djece koji su tvrdili da im se ukazala Gospa. Ovu odluku Vatikan temelji na tezi da franjevac sumnja u doktrinu kranske crkve. Godine 1984, u jednom od svojih ukazanja, kako je tvrdio, Marija mu je poruila da je on ivi svetac, u emu je obavijestio tadanjeg papu. Isticao je da je zapravo on taj koji je uz Boju pomo vodio djecu do Marijinog prikazanja.

Vlai se nakon svega preselio u Italiju, gdje je 1987. godine u Parmi sudjelovao u osnivanju mjeovite vjerske grupe nazvane Kraljice mira, potpuno smo tvoji, po Mariji k Isusu. Za vrijeme sluenja patner Vlai navodno je bio glavni akter seksualnog skandala kad je s asnom sestrom dobio dijete. Cijeli sluaj dosad nije dobio pravni epilog.

Od navodnog ukazanja do danas, Meugorje je postalo jedno od najposjeenijih hodoasnikih sredita u Europi. Meutim, unato nastojanjima hrvatskog crkvenog vrha, osobito u devedesetim godinama, Sveta Stolica do danas nikad nije priznala Meugorje kao svetite.

Dakle, Vlasica je pohodila Gospa 40000 puta. Nakon toga je napravio dijete. Kakva PREVARAAAAAAAAAA..


http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=67

http://arhiva.net.hr/vijesti/europa/pag ... 48006.html

http://arhiva.net.hr/vijesti/europa/pag ... 42006.html

http://www.spectator.co.uk/the-magazine ... ions.thtmlhttp://www.miraclesceptic.com/medmaria.html


Quote
Like
Share

Joined: December 17th, 2005, 10:32 pm

December 13th, 2009, 4:15 pm #2

Skidam kapu papi za njegovu iskrenost,

Ocito ovo je jedan od retkih koji se poneo u pravom Hriscanskom smislu.
Nadam se da ce jednoga dana objaviti istinu takodje u sudelovanju vatikana u Jasenovcu i decijim logorima u gradiskoj a i o "Ratlines".
Quote
Like
Share